Recensie: Opa Laat zijn tenen zien – + Draken Met Stekkers – + De zombietrein – en andere stripgedichten

Recensie: Opa Laat zijn tenen zien – + Draken Met Stekkers – + De zombietrein – en andere stripgedichten

Het 3rde deel van de ….en andere stripgedichten-serie (ik zou het zo noemen) kwam uit, en terwijl ik een review schreef besloot ik de andere 2 boekjes uit de serie te herlezen, en ook te reviewen. Daarna zou ik alles combineren, en dat is wat je hier zult lezen. De reviews lopen op volgorde van hoe de boekjes zijn uitgekomen.

Opa laat zijn tenen zien en andere stripgedichten: 3.5 sterren: Ik had dit boek al een paar jaar geleden gelezen, maar vanwege de publicatie van het derde …en andere stripgedichten boek, besloot ik de rest maar eens te herlezen.
Wauw, ik was even vergeten hoe veel Flo’s tekenstijl is veranderd door de jaren heen. Je ziet al een groot verschil tussen dit boek en het tweede boek, maar als je dan ook net het 3rde boek hebt gelezen dan zie je het helemaal. Echt briljant!

Ik moet zeggen dat ik de gedichten een beetje flauw vond, net niet superleuk vaak. Sommige waren heel grappig hoor (zoals Lek of De Steiger). Maar bij de rest zat ik af en toe echt vreemd te kijken. Nou, ja, dat deed ik al bij de andere boeken in deze serie, maar nog meer bij dit boek. Misschien ligt het ook gewoon aan mij, ik ben nog steeds die een meid die niet altijd van gedichten houdt.

Ik vond het jochie/meisje uit Stadsmuziek ook strontvervelend en heel gemeen. Zullen we jou eens neerschieten?

Maar toch heb ik genoten van dit boekje, voor ik het weet was het alweer uit (ja, zelfs met een aantal herlezingen van gedichten vloog ik er gewoon doorheen).

Draken met stekkers en andere stripgedichten: 4 sterren: Zoals ik al zei in mijn review hierboven, het is echt briljant om te zien hoeveel Flo’s tekenstijl is veranderd. In deze is het nog beter, nog mooier, nog leuker.
Ik vond de gedichten in dit boekje ook veel leuker dan het vorige boekje, blijkbaar was het misschien toch niet helemaal ik en mijn niet al te grote liefde voor gedichten. Ik vond ze ook veel grappiger.

Oh en ik vond het ook leuk om Flo en Bas te zien, in ieder geval ze leken wel heel erg op die twee. 😛
Mijn favoriete gedichten? Die met de draakjes bij de kapper, en het grasmaaien, en ook nog die met de muggen (muggen, urgh).
Ja ik heb echt genoten van dit boekje! Ik ben blij dat ik ze beide heb herlezen, en ik hoop dat ooit weer te gaan doen als er een vierde stripgedichten boek uitkomt!

De zombietrein en andere stripgedichten: 4.5 sterren: Ik was zo blij om te zien dat er weer een nieuw boek zou komen van Floor de Goede en Edward van de Vendel, de eerste hint kwam al op Flo’s eigen site, en toen afgelopen week een tweet over het boek en dat ie uit zou komen deze week. Ik was natuurlijk helemaal blij en hoopte dat ik hem snel in de boekenwinkel kon vinden.

En dat was dus gisteren! Ik moest me echt inhouden om hem niet uit te lezen in de boekenwinkel, en zelfs toen ik thuis kwam moest ik eerst andere dingen doen en vooral niet denken aan het leuke boekje dat op me wachte.

Dit was weer een leuk, en zeker ook mooi, stripgedichtenboek. Ik heb echt genoten, gelachen, gegiecheld, en bij eentje heel vies gekeken (bah, snot).

Mijn favoriete gedichten waren de zombie trein (die heb ik echt 3x gelezen want ik vond het zo leuk wat er aan het einde gebeurde) en die van het jongetje dat net zo rond is als een basketbal (haha, als ik die moeder was had ik inderdaad hetzelfde gedaan). En ik ben het 101% eens met het verhaal over starende baby’s!

Dit boek is zeker een aanrader! Ik ben normaal niet zo van gedichten, maar ik hou gewoon van deze door Edward van de Vendel en Floor de Goede.

Ik ben van plan om de andere 2 stripgedichten-boeken te herlezen, en misschien deze dan ook gewoon nog een keer te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: