Review for Eigenlijk ben ik een flamingo

Review for Eigenlijk ben ik een flamingo

33006283Dit was echt een supergrappig, leuk boek over een worm, en een vogel (die denkt dat hij een flamingo is).

Ik zag dit boek in de bibliotheek en wist: Dit moet ik lezen! Een maffe vogel die denkt dat ie een flamingo is, hahaha. Een worm die het verhaal verteld. Wat kan er fout gaan. 😛

Zeker pluspunten naar de Nederlandse titel voor dit boek. De titel heeft me als eerste overgehaald om dit boek te lezen. Het past voor mijn gevoel beter bij het boek dan de Engelse titel. Die ook wel bij het verhaal past, maar toch minder (zoals ze dat in Engels zeggen) catchy is.

De achterkant van het boek was echt goed, en dan ook het tweede wat me overhaalde om het boek te lezen. Ik lag dubbel om de achterkant, mijn vriend trouwens ook toen ik het aan hem voorlas.

Zeg hallo tegen Laurens. Een vogel die wel iets van een combinatie van een kip en een duif heeft, maar denkt dat hij een flamingo is. Zijn grootste wens? Naar Afrika gaan en daar zijn mede-flamingo’s zien. Nou hoor ik je zeggen waarom kan ie dat niet dan? Hij kan toch vliegen? Ja, maar helaas raakt hij supersnel verdwaald. Echt heel snel verdwaald en heeft ie geen gevoel voor richting. Niet echt handig als je een vogel bent.

En dan ontmoet hij Marcus, de worm in zijn eten (ja, Marcus is in slaap gevallen in een stel aardappelen, en nu is hij dus belandt op het bord van Laurens). Ze kletsen en algauw is het besloten dat Laurens het nog eens gaat proberen (na een peptalk met Marcus), en dat Marcus (vanwege zijn goede richtingsgevoel) mag laten weten waar ze heen gaan.

Tja, je kunt al bedenken hoe dit eindigt. Het hele verhaal is hilarisch en je ligt constant dubbel om de avonturen die de twee meemaken. Echt, ze zijn allebei een beetje een idioot. Ik zal niks verklappen, maar echt, het verbaasde me niet dat Laurens nooit verder van huis is gekomen.

Er zijn ook nog wat andere karakters die gezellig hoi zeggen, en ik moet zeggen dat de eekhoorn echt een leuke toevoeging was. Ik was ook heel blij voor haar aan het einde.

Het einde was echt leuk en ik was heel blij voor iedereen in het boek. Vooral onze twee hoofdpersonen Laurens en Marcus.

Er zijn ook illustraties en die passen perfect bij het boek en de komedie.

Zou ik dit boek aanraden? Ja, echt wel. Als je even een slechte dag hebt maakt dit boek alles weer goed, je zult dubbel liggen.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: