Review voor Beatrijs en Annabel

Review voor Beatrijs en Annabel

9789030501725Ik zag dit boek in de bibliotheek en het zag er echt superleuk uit.

Alleen jammer dat het toch een beetje anti-climax was. Het begon leuk, en het middenstuk was hilarisch, maar het einde was toch jammer. Ik had graag net wat anders gezien. Al die moeite? Voor niks blijkbaar.

Ik snap ook niet waarom ze Vanessa > Annabel hebben veranderd. Niet alsof niemand de naam Vanessa heeft in mijn land. Maar, ach, vertalers doen wel vaker vreemde dingen. Ook vaak toch een reden voor mij om niet Engels > Nederlands vertaalde boekjes te lezen.

Maar genoeg over dat. Ik vond de karakters best leuk, ook het feit dat het een geit en een schaap waren, leuk idee! Hoe alleen kregen ze de ballonen los? Of het wolvenhoofd? Ach ja, details. Ik moest wel lachen hoe stoer ze het bos in gingen, en hoe ze slim en behending dingen oplosten. Ja, ze hebben het goed gedaan.

De illustraties waren ook erg mooi, maar ja, Quentin Blake. 😛 Toch een van de illustrators die hoog op mijn lijstje staan! Het was ook een reden waarom ik het boek koos. 🙂

Dus ja, het was een leuk boek, alleen een teleurstellend einde.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: