Review for MeisjeDjamila

Review for MeisjeDjamila

9789085670209Een leuk boekje met lekker veel quizjes en andere leuke dingen.

Ik heb nog nooit van MeisjeDjamila gehoord, en ze is zelfs een Nederlandse. Ach ja, ik kijk dan ook niet naar youtube voor mensen, maar voor muziek (en zelfs dat zonder mensen te zien). 😛

Maar ik zag dit boekje in de bibliotheek en besloot hem mee te nemen, het zag er echt superleuk en gezellig uit.

Nu ik het heb gelezen kan ik zeggen dat het inderdaad een leuk boek was. Eerst wat informatie over Djamila (haar reis naar Texas en alles wat anders is tussen Texas en Nederland), en vervolgens veel quizjes, challenges, tips, smoothies, en veel veel meer. Het boek is gewoon vol met leuke dingen! Ik heb al veel van de quizjes en puzzeltjes gedaan. Ik ga geen van de challenges doen, nou OK, misschien voor mezelf, maar niet voor het internet.

Ik moet ook zeggen dat ik verrast was dat Djamila Nederlands was. Ik had gewoon gedacht dat dit weer zo’n Nederlands boek was waarbij ze het land aanpassen zodat Nederlandse kindertjes niet verward raken/niet hoeven nadenken dat er misschien nog andere landen zijn (ja, echt, dit gebeurd in boeken, opeeens is de taal die de mensen als eerste spreken Nederlands en komen ze opeens uit Nederland, ik vind dit echt altijd zo wazig, en het heeft me ook echt verward als kind toen ik Engels begon te lezen en zag dat ze helemaal niet uit mijn land kwamen). Maar het was wel een leuke verrassing dat Djamila Nederlands was.

Ik snap eigenlijk niet waarom de bibliotheek hem heeft. Niks tegen het boek hoor, maar ik zie nooit zomer-doe-boekjes in de bibliotheek. Dus daarom ben ik verbaasd dat ze deze dan wel in hun collectie gooien.

Maar ik zou dit boek zeker aanraden, het was echt superleuk en ik heb echt wel gelachen om verschillende dingen (zoals toen ze oude foto’s ging namaken, of die emotie in real life en guess welke het is).

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: