Review for Maisa en de Maan

Review for Maisa en de Maan

32877494Een mooi verhaal, over een onderwerp dat echt wat meer aandacht mag hebben.

Ik had wel medelijden met Maisa, het moet toch niet makkelijk zijn om met deze ziekte te leven. Ik heb er wel eens over gelezen, en het boek laat het veelal makkelijk klinken, maar ik weet dat er toch meer speelt dan wat er in dit boek wordt verteld. Nog steeds verdient dit onderwerp echt meer aandacht, ik heb in alle tijd dat ik boeken lees misschien 1 of 2 boeken gezien over dit onderwerp. Nu dus 2 of 3 boeken. Toch jammer, want het is wel eens ziekte die meer mensen hebben. En vooral voor kinderen lijkt het me interessant als ze kunnen lezen hoe het is.

Ik vond het wel leuk dat ons meisje niet al te bang is, en zelfs de maan wilt helpen. Ja dat stukje was echt heel lief, vooral het einde en wat daar gebeurde.

Helaas, en sorry als dit niet aardig klinkt, maar de illustraties waren hilarisch slecht, en waren echt afleidend. Benen die niet de goede kant opgaan (tenzij je een ongeluk krijgt), handen die echt niet op die manier buigen, en zoveel andere slechte anatomische tekeningen. Ik lag gewoon dubbel, of werd zo afgeleid doordat ik probeerde uit te vinden hoe dingen werkte, dat ik de tekst 3 keer moest lezen. Dus helaas trek ik -1.5 sterretjes van het totaal voor dit.

Maar toch is het een boek dat best goed was. Alleen zo jammer van de illustraties.

2.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: