Review for Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd

Review for Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd

33013745Ik zag dit schattige boekje op de bibliotheek site als een nieuwe aanwinst. Tja, ik kon hem niet laten liggen en heb hem meteen gereserveerd.

Na het lezen heb ik toch enkele gedachten gehad.

Zoals dat ik kan zien dat de auteur inspiratie heeft opgedaan van de barbie taart die heel populair was op het internet een tijdje terug. (En zelfs al daarvoor erg bekend was.):P Tja, niet heel creabea van die meiden dan, maar ach, misschien is die taart niet zo populair in hun wereld. Het is wel een mooie taart, daar niet van, maar kom op, een beetje meer creativiteit!

Ook wel mooi dat ze al die moeite doen en dan dat gebeurd. Aan de ene kant vind ik het wel lief van die meiden dat ze dit deden, maar anderzijds voelde het een beetje scheef. Ze hebben alle regels gebroken (want ze mochten niet meedoen), ze hebben zo’n moeite gedaan, en dan doen ze dit? Raar.

Ook snap ik niet heel goed hoe die moeder niet doorhad dat haar kind en vriendin zaten te bakken midden in de nacht. Dat heb je echt wel door hoor. Eerst de geur, dan de oven die piept (meerdere keren zelfs), dan de mixer (die maakt echt een lawaai), en zo kan ik nog wel doorgaan. Ja, sorry hoor, ik bak zelf, al jaren, dus ik weet hoeveel lawaai het maakt. Ach, kinderen hebben gelukkig niet door dat dit niet mogelijk is. Hopelijk gaan ze het niet echt zelf uitproberen. Ik zou ansich niet willen dat kinderen zo jong als deze meiden zelf bij een hete oven komen. Nee, echt niet. Ook niet met de mixer werken. Ze mogen best wat maken, maar met toezicht. Sorry als ik heel ouderwets ben nu, maar zo zou het gaan bij mij als ik kinderen had.

Heel jammer was ook het einde. Ik had toch wat meer consequenties verwacht gegeven alles wat gebeurd is, en wat die meiden hebben gedaan. Ach ja, het is een kinderboek, dus ik gok dat het daarom zo’n einde heeft.

Dus ja, een redelijk boek, maar er waren wel wat dingen die ik wat minder vond.

3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: