Review for Like me!

Review for Like me!

32500085Een heftig boek over pesten.

Ik kon me best voorstellen hoe Zilver zich voelde (zelf genoeg ervaringen met pesten gehad ๐Ÿ™ ). En soms wilde ik haar gewoon een knuffel geven. Zeggen dat ik het snap. Dat ik weet hoe ze zich voelt.

Ik vond het niet erg leuk dat Zilver een tijdje iets had van dat ze maar ging terugpesten, maar gelukkig was dat maar een tussenmomentje.

En ik kan me ook heel goed voorstellen dat ze niks wilde doen, niks wilde zeggen. Natuurlijk heeft ze het uiteindelijk gedaan, maar je zag de consequenties. Ik vond het inderdaad wel mooi dat mensen blijven zeggen dat het ook de schuld is van het slachtoffer. Dat is iets wat mij ook is bijgebleven. Um, wat? Zilver vraagt niet om gepest te worden (en trouwens niemand anders doet dat ook). En dat ze nou die eerste dag onzeker het klaslokaal in kwam is toch logisch, nieuwe school, nieuwe dingen om te leren, nu begint het echte werk, iedereen zou onzeker zijn. Je zag in het laatste stuk wel goed waarom mensen Zilver hebben gepest. Voornamelijk vanwege haar naam. ๐Ÿ™
Of dat mensen die gepest worden gewoon niet moeten reageren (helpt niet, geloof mij maar, en ook geloof Zilver), of dat ze gewoon eens een keer flink van zich af moeten reageren (geloof mij nog maar, en ook Zilver, dat werkt ook niet).
Echt prachtig dat ook al is het 2016 mensen nog steeds dit soort dingen denken. ๐Ÿ˜

En ik ben ontzettend blij dat ik tijdens mijn middelbare-schooltijd nog vrij was van wat ze tegenwoordig veel hebben: namelijk het pesten via een app, via telefoon, via internet. We hadden wel internet maar het was langzaam. Niet iedereen had een mobieltje, en ze waren zeker niet zo mooi als tegenwoordig.ย Twitter, Tumblr, Instagram, Facebook? Hadden we niet. ๐Ÿ˜› En als ik zie wat er nu in boeken over pesten voorbij komt? God, ik ben zo blij dat ik niet in deze tijd leef als tiener die gepest wordt. ๐Ÿ™

Ook jammer dat we in 2016 leven en dat mensen nog steeds worden gepest/uitgelachen/vreemde blikken krijgen omdat ze 2 moeders hebben. Kom op zeg, zo vreemd is dat niet hoor. We leven niet in de middeleeuwen. ๐Ÿ˜

Mooi einde. Wel jammer van Mila. Maar ja, sommige mensen zullen het gewoon niet leren. Sommige mensen zijn gewoon pestkoppen. Sommige mensen zijn gewoon wreed. ๐Ÿ™

Phew, dit review is best persoonlijk geworden, maar ja, ik weet hoe het is om gepest te worden, ik weet hoe het voelt, dus ja, dit boek raakt me ook op een persoonlijk vlak, zelfs al gaat het niet over mij. Ik weet nog de pijn, ik weet het verdriet, en ik kan nog wel verder gaan, maar dan wordt het wel erg depressief.

Ik zou dit boek zeker aanraden. Wees gewaarschuwd, het is echt heftig. ๐Ÿ™

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: