Review for Ik ben bij de dinosaurussen geweest

Review for Ik ben bij de dinosaurussen geweest

30055404Een superlief, grappig dino boek!

Zodra ik via Flo’s daily comics zag dat hij weer een opdracht had van Edward van de Vendel wist ik dat ik het al wilde, en toen kwamen de dino strips als hints naar het nieuwe boek. En ja, ik als dino liefhebber (ook al moet ik zeggen dat ik de nieuwe dino’s maar niks vind met die veertjes), wist dat ik het boek toen nog meer moest hebben. Het boek werd een van mijn meest geanticipeerde boeken van 2016.

En nu ik hem heb gelezen? Was hij het echt waard? Ja, echt wel. Het boek is nog beter dan ik dacht. Nog leuker, nog grappiger. De dino’s zijn briljant om te zien, er zijn bergen referenties naar andere werken van dit duo. Maar er zit ook iets in wat ik ook echt leuk vind in boeken. Breaking the Fourth Wall. Onze hoofdpersoon zit zelf dit boek te lezen. Je ziet hem het boek kopen (nou ja, zijn ma koopt het), en je ziet het gelezen worden. Soms lag het boek open en dan zag je dezelfde pagina als waar we nu waren. 😛

En natuurlijk dinosaurussen, overal dinosaurussen. Grote, kleine, gemene, vleesetende, plantenetende. Bekende, en minder bekende dinosaurussen passeren. Onze kleine hoofdpersoon heeft bergen lol met de dinosaurussen. Hij speelt met ze, zij komen gezellig langs bij hem, en heel veel meer dino streken.

Ik vond onze hoofdpersoon enorm leuk, en ook geweldig om te zien hoe hij de dinosaurussen op zijn ene zus stuurde omdat die niet wilde geloven. Zijn ouders willen hem eerst ook niet geloven, maar ja, dat komt wel goed. Ik zal niks verklappen, maar je zult echt awww gaan aan het einde.

De tekenstijl was geweldig, maar ja, ik hou nou eenmaal van Flo’s werk.

Dus ja, mooie tekeningen, geweldig verhaal, een leuke hoofdpersoon, en DINOSAURUSSEN! Ik zou dit boek aanraden aan iedereen. Jong of oud. Dino liefhebber of niet.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: