Review for Botje en de zeven schroefjes

Review for Botje en de zeven schroefjes

31699228Je kunt niet voorstellen hoe blij ik was dat we nog een Botje boek kregen!

Ik vond het vorige boek al erg leuk, en ik kon niet wachten om te zien wat voor avonturen we nu weer krijgen.

Wel het waren niet echt avonturen, maar ze waren nog steeds leuk en interessant. Appie krijgt een ongeluk en vergeet alles, Botje (ondanks haar hele grote geheugen, zoals ze ons steeds herinnert) snapt er geen moer van, en Bibi mag voor Botje gaan zorgen. Dit leidt tot wat grappige situaties (neem alle robots mee naar Appie en hoop dat hij zich dingen gaat herinneren, ontvoeringen, en meer).

Ik had wel medelijden met Botje, maar ook met Appie (nou ja, die heeft waarschijnlijk toch niks door, dus tja, maar ik kan me best voorstellen hoe hij zich voelde aan het einde en hij van alles hoorde over wat hij deed).

Ik moest echt wel lachen toen Botje fietslessen kreeg en er meteen van door gaat. 😛 En hoe Bibi en Midas er meteen (met moeite) achteraan gaan en Botje totaal niet snapte waarom iedereen zo moe was. Tja Botje, dat gebeurt met mensen. We hebben niet allemaal een batterijtje of accuutje in ons lijf.

Die arme vader trouwens, telkens wilde hij mee op avontuur, en telkens kwam er iets waardoor het niet ging. Die arme man! Nou moet ik zeggen dat toen hij zijn winkel sloot, hij gewoon een middelvinger had moeten uitsteken naar die Zemelaar kreng. Echt waar. Je bent gesloten vanwege omstandigheden, en wat doet mevrouw, zielig doen. Echt waar. Wat een insert heel veel niet aardige woorden. Misschien moet mevrouw eens haar hoofd uit haar kont halen en niet zo elitair doen.

Botje was ook af en toe echt vervelend. Zie mijn eerste review voor waarom, ook al kan ik nu wel toevoegen dat het hele: “Ik heb *insert heel veel geheugen.” Goh, als je zo slim bent Botje, waarom doe je dan van die achterlijke dingen? Echt.

Bibi was ook een beetje vervelend. Ja, ik kan me voorstellen dat ze zich zo voelt, maar ik vond het ook niet bij haar passen zoals ze is.

De illustraties waren weer toppie!

Zou ik dit boek aanraden? Echt wel, ook al waren er wat dingetjes die ik niet leuk vond, ik heb toch heel erg genoten van dit boek, en ik hoop zeker dat er meer delen komen.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: