Review for 3PAK

Review for 3PAK

3pak_omslag_hrHet is weer Literatour/YA week in Nederland, voor de 2de keer hebben we weer een YA week. Ik moest natuurlijk het boekje hebben want Helen Vreeswijk en Mirjam Mous zijn geweldige schrijfsters en ik wilde heel graag hun verhaal lezen.

4 sterren voor het eerste verhaal. Het was een beetje te kort (had het zeker langer verwacht), maar wel interessant. Het eindigde ook op een goed punt. Natuurlijk kun je vanaf dat punt nog wel een heel stuk schrijven, want er is nog genoeg te zeggen, maar voor dit korte verhaal is het goed genoeg. Het houdt de spanning lekker bijeen.
Wat een stelletje hoor, dat ze zomaar dat doen, en tja, natuurlijk gaat het mis. Wat dacht je dan. Vooral sneu voor die moeder, die krijgt uiteindelijk alles op haar, en dat verdient ze niet. 🙁 De titel van het verhaal past perfect bij dit boek, je hebt het eerst niet door waarom het zo heet, maar al snel kom je er wel achter.

4 sterren voor het tweede verhaal. Wauw, die jeugd is echt geweldig in deze verhalen zeg. 😐 Dat einde was zeker een leuke toevoeging, ik had mijn vermoedens al. 🙂
Ook zeker een goed boek over wat peer-pressure nu met je doet, want Hugo is wel iemand die daar blijkbaar makkelijk voor valt. Hopelijk leert hij hier wat van.

1 ster voor het derde verhaal. Mijn God, wat was dat rete-saai zeg, zo langdradig, ik kon er gewoon geen touw aan vast knopen, en was dan ook dolgelukkig dat het weer voorbij was. Ik vond het nou niet echt YA. We hadden wel een karakter van de twee die in die leeftijd zat, maar het meeste ging toch over die oude man. Nee, geen verhaal die ik verder hoef te lezen. Zeker niet mijn genre. Nou ja, niet meer dankzij de middelbare waar je dit soort saaie spul geforceerd moet lezen. Voor die tijd vond ik het nog wel leuk.
Het verhaal past nou ook niet echt in de bundel. Wel jammer. We hebben dus 2 spannende verhalen, met criminaliteit, actie, en meer, en dan heb je dit rustige, kalme, saaie verhaal als laatste.

Ook mooi vond ik de tekeningen tussen de verhalen die het nieuwe verhaal aankondigen echt prachtig!

Maar zeker een goede bundel met 2 leuke verhalen. Ik zou hem dan ook zeker aanraden, en hij is ook nog eens gratis op te halen bij de bibliotheek of bij een boekenwinkel. Gewoon doen dus!

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: