Review for Wraak van de stier

Review for Wraak van de stier

9789025852177Ik ben eigenlijk nog in vakantie-modus met reviews, maar ja, ik moet dit boek gewoon even reviewen, want echt, ik vond zoveel dingen die gewoon slecht waren dat ik het even uit me moet schrijven/typen.

Zoals mensen op Goodreads wel gezien hadden begon ik op een gegeven moment met status-updates over het boek, nou ik kan je zeggen, dat voordat dat gebeurde het boek ook niet zoveel beter was.

Ja, het leest als een trein.
Ja, het heeft een interessant thema.
Ja, het sporten was/de wedstrijden waren erg leuk.
Maar ik kan dit boek echt niet hoger geven dan 2 sterren.

Het begon al met de hoofdpersoon. Ja sorry, ik vond die hoofdpersoon maar een beetje saai, en ik snapte ook niet echt goed waarom hij nu opeens zo’n probleem heeft met dat zijn vader dood was. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd makkelijk is, maar ik had het gevoel dat die vader net dood was, ik had enorme medelijden met hem en dan kom je er achter dat het al jaren geleden was. Natuurlijk nog steeds sneu, maar ja, het voelde toch wel erg vreemd om de hele tijd de illusie te hebben van net dood, en dan blijkt dat het al jaren geleden was.

Dan hebben we nog verschillende dingen die gewoon niet logisch zijn;
-Iedereen weet wat er gebeurd bij het stierenvechten. Als jullie wel eens een show hebben gezien weet je echt wel wat er gebeurd, dus sorry, het we wisten niet dat de dieren dood werden gemaakt is gewoon een poepexcuus.
-Je verwacht, vanwege de blurb, een geweldig boek met sport en natuurlijk het stierenredden. Maar ja, helaas pindakaas, pas op pagina 57 van het boek gebeurd er eindelijk iets met die stieren, en dan is het ook binnen 5 pagina’s weer voorbij. Woop woop, wat een spanning. 71 pagina’s verhaal, en maar 5 ervan zijn daadwerkelijk over iets doen met de stieren.
-Carlos kan geen Nederlands (sorry, zover ik kan zien deed ie dat niet, misschien één of twee woorden maar dat is het), en amper Engels (ook iets met een paar woordjes), maar toch, tijdens een wedstrijd weet Joerie het meteen, deze jongen zit zijn vader te dissen. Een hele mond vol naar het blijkt, en ik vraag me af hoe Joerie dat wist. Hij kan geen Spaans (alleen muerto, of mwerto zoals het in het boek wordt gezet), zijn Engels is net zo brak als Carlos. Dus ja, plothole much?
Of is Joerie zo gefocussed op alles dat hij magisch Spaans kan of is het gewoon de druk en denkt hij dingen te horen.
-Later zijn Moos en Joerie dus bij een kermis en ze komen bij botsautootjes, je leest dat ze in hun zakken zitten te zoeken, en als iemand naar ze toe komt van die attractie en ze uitnodigt zeggen ze dat ze geen geld hebben. Maar een pagina later kopen ze wel roze patat van 3 euro. En dan een pagina daarop hebben ze weer geen geld om bij de bakker iets te kopen, en vervolgens een paar pagina’s later heeft Moos opeens magisch 2 euro. Dit is niet hoe het werkt jongens.
-En tijdens het stieren redden hebben ze allebei magisch niet door dat ze een rood shirt aanhebben. Goed gedaan jongens, goed gedaan. Jullie zeiden zelf aan het begin dat die stieren met rode lappen worden gelokt, maar hebben zelf niet door wat je aanhebt? Handiiiiiig!

Dus ja, leuk idee, maar een beetje erg jammer van de dingen die dan niet kloppen.

Ik vond de illustraties wel erg mooi en leuk gedaan.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: