Review for Jubelientje en de hoed van oma Blootje

Review for Jubelientje en de hoed van oma Blootje

9789045119427Wat een heerlijk Jubelientje boek weer! Ik lag echt dubbel om wat zij af en toe doet.

Dit keer is Oma jarig, en dat viert ze door Jubelientje en haar vriendje mee te nemen naar verschillende museums in het land. Van het Spoorwegmuseum tot het Museon, het komt allemaal voorbij, en het was een feest om te lezen waar ze nu weer heen gaan. Vooral het spoorwegmuseum en het kinderboekenmuseum waren mijn favorieten. Spoorwegmuseum omdat ik van treinen hou en het museum in Utrecht is (mijn geboortestadje), het kinderboekenmuseum omdat ik van boeken hou (duh).

We hebben ook nog minstens twee andere thema’s in het boek. Jubelientje die een museum begint voor wat er op je hoofd zit (haar/hoedjes/petjes/etc.), maar ook Oma die het toch af en toe moeilijjk heeft zonder Opa. We vinden weer verschillende dingen uit over Opa, en ik had gewoon Oma een knuffel willen geven. 🙁 Ik vond het wel een goede mix, maar dan doet Jubelientje dat vaker. Het mixt serieus met iets heel leuks, wisselt het af zodat het niet teveel is.
En Jubelientje was echt heel lief voor haar Oma. Natuurlijk is ze dat wel vaker, maar ze was echt een ster in dit boek. Zo lief!

En ik hou gewoon van boeken die de Fourth Wall breken. In een van de hoofstukjes komen Jubelientje, haar vriendje, en Oma, de illustrator tegen van dit boek tijdens een hoe maak je een hoed presentatie/cursusje. Jep. Philip Hopman maakt een gastbezoekje in het boek, en ik moest gewoon zo hard lachen toen hij met de groep ging praten, en zelfs hintte dat hij ze in een boek wilde hebben. 😛 Nou ja, vooral ook Oma. Maar echt, ik lag gewoon dubbel toen ik het las.

Ook mooi het stripje met Jubelientje die schoentjes uitzoekt, en wat er als eindconclusie uitkwam.

De illustraties in het boek blijven leuk, en lijken alleen maar leuker te worden met elk boekje wat uitkomt.

Ook een plus voor de titel. Ik moest wel lachen toen ik hem zag, en later in het verhaal kom je er ook achter waarom het boek zo heet.

Echt een aanrader dit boek. Voor als je wilt lachen, maar ook wat serieus wilt. En het is een leuk boek voor museumliefhebbers. 😀

Ik kan niet wachten op een nieuw Jubelientje boekje.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: