Review for Het zwaard van Dinges

Review for Het zwaard van Dinges

31203031Ik zag dit boek in de bibliotheek en omdat ik het vorige boek best leuk vond (alleen zo jammer van die illustratie foutjes), dacht ik, hé ik neem deze maar mee.

Helaas waren de illustraties dit keer gewoon wel goed, maar Trubbel was gewoon enorm irritant. Af en toe liet hij een goede kant zien, en ja, ik kan me voorstellen dat hij misschien niet helemaal weet hoe hij bij mensen moet zijn, maar tja, het werd wel erg gruwelijk irritant hoe hij de twee kinderen in gevaar bracht, hoe hij alleen maar aan eten kon denken, en zelfs hun eten stal omdat hij zonodig moest eten. 😐 En dan heb ik het nog niet over alle andere stommiteiten die hij begaat in dit boek. Echt. Van een leuke, maffe trol, is hij veranderd in een vervelend, irritant, please can we erase it, karakter. Super jammer. 😐

Het verhaal zelf was erg leuk en ik genoot er van om weer eens wat meer van de wereld buiten het standaardstuk te zien. Eindelijk komen we nog meer te weten over de magische wereld, en we ontmoeten een flink aantal leuke magische wezens.
En het was lekker spannend om ze te zien reizen door het land heen. Met boten, te voet, van een klif af.

De trollenraad, ik moest wel even lachen hoor om wie dat uiteindelijk bleken te zijn. En toen vroeg ik me ook eventjes af hoe zij nu kunnen regeren gegeven hoe, um, wel niet erg slim en tegenstrijdig (met elkaar) zijn.

Ik had ook een lach om de naam van de tovenaar (zoals hij bij de Trollen bekend is want ze kunen zijn gewone naam niet onthouden).

De illustraties waren echt superleuk om te zien.

Alleen tja, met hoe Trubbel dingen deed kan ik het boek nou niet echt hoog raten. 3 sterren is natuurlijk nog steeds gewoon goed, maar ja, als Trubbel niet zo vervelend was dan had ik het makkelijk 4 sterren gegeven.

3stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: