Review for Het geheim van de blauwe aap

Review for Het geheim van de blauwe aap

img_20160720_122108.jpgIk was gisteren aan het wandelen en toen dacht ik, laat ik eens die minibibliotheek (als je niet weet wat het is zoek het op google, het is echt toppie) bezoeken die dicht bij mijn huis is. Kijken of ze wat leuk hebben. En dat hadden ze, dit boek!

Natuurlijk is het Nederlands, maar ja, de kans dat je in een minibieb hier in mijn land een Engels boek vindt zal niet makkelijk zijn, dus ik ben al blij met dit. 😀

En het boek was best redelijk, ik moet zeggen dat ik Amanda een beetje te goedgelovig vond. Ja, natuurlijk was het uiteindelijk allemaal waar, maar als zij altijd zo reageert als iemand een verhaaltje verteld? Sorry, dan wens ik iedereen sterkte.
Verder was ze wel een leuk personage, en ik vond haar ook moedig en sterk. Vooral hoe ze met haar broer zijn pesterijtjes omging. Natuurlijk vond ze het niet leuk, maar ze bleef sterk.
Ondanks dat ze af en toe inderdaad wel ietsje te bang was (maar ik zou hetzelfde doen als er magisch een aap overal verschijnt), was ze ook dapper en heeft ze het toch maar goed gedaan.

Danny was echt vervelend zeg. Ik weet dat zussen en broers niet altijd lief zijn tegen elkaar, maar dit was echt belachelijk. 😐 Ik vond hem totaal niet sympathiek. Het kon me dan ook niet echt schelen wat er nou met hem gebeurde.

De whodunnit? Wel, ik wist al van het begin wie het was, en ook al probeerde de schrijver nog lekker veel andere personages verdacht te maken, ik wist dat het diegene moest zijn, en ik had nog gelijk ook!

Het verhaal was lekker spannend, en ik heb er echt van genoten.

Zou ik dit boek aanraden? Echt wel, het is een perfect snack-sized zomerboekje.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: