Review for Flamenco meets flowerpower + Sport meets safari (Fashion Academy #1 + #2)

Review for Flamenco meets flowerpower + Sport meets safari (Fashion Academy #1 + #2)

Dit is een combined review voor de twee boeken.31458477

Ik hou gewoon van Fashion boeken, dus toen ik deze zag in de bibliotheek wist ik dat ik ze wilde hebben. Ik denk er nu, nadat ik ze heb gekocht, ook over om ze te kopen en aan mijn eigen collectie toe te voegen.

Elk semester heeft 2 nieuwe karakters (wel nieuw, het eerste paar is dat, maar het volgende paar zijn vrienden van die 2). Ik was aan de ene kant wel een beetje teleurgesteld, ik had liever gezien dat die 2 kinderen van het begin gewoon de hele spotlight kregen. Maar, nu ik het boek heb gelezen moet ik zeggen dat ik het wel erg leuk vond dat we ook de POV van de andere karakaters zien, en zien hoe hun leven werkt.

Ik moet zeggen dat die families van de kinderen wel een en al treur zijn. Nou ja, behalve Falk. Maar Jewel heeft een ma die alles wil controleren en niet echt om haar kind geeft, haar pa is wel lief
maar die is er vaak niet, en dan heb ik het nog niet eens gehad over het constante verhuizen tussen landen. Pleun heeft alleen een ma, en die zit voornamelijk op de bank of gaat op dates en geeft niet veel om haar kind. Ravi’s pa is iets té en kijkt niet verder dan zijn neus lang is en pusht zijn kind tot van alles. Ik vond het wel een beetje té hoor. Ik hoop dat de volgende 4 kinderen toch een beter gezinsleven hebben. Ik weet dat niet ieder een goed gezin heeft hoor, maar ik vond het wel een beetje te apart dat 3 van de 4 zo’n gezin hadden.

Nu zal ik per karakter zeggen wat ik van ze vond. Ik begin met mijn favoriet en eindig met degene die ik echt niet zo leuk vond.

Pleun:
Ja, Pleun is echt mijn favoriet, ze was lief, leuk, en ik wilde haar gewoon af en toe een knuffel geven om te zeggen dat het allemaal goed komt. Zij is ook degene die in de 2 boeken het meest veranderd en echt haar best doet. Natuurlijk was ik niet heel blij met haar kleine beetjes eten (want eten is belangrijk, vooral als je groeit), maar ik was blij om te zien dat ze ook ging sporten, en dat ze het niet meteen opgaf. Ze werkte ook hard op school, en ik was zo blij dat ze een blog ging maken, natuurlijk wel jammer van wat daar gebeurde, maar ik kan me best voorstellen dat ze zich schaamde voor haar leventje, vooral buiten de school. Ik vond het trouwens echt stoer wat ze deed met haar haar. Go go Pleun! Ik vond ook haar opdracht het leukst.

Jewel:
Ik moest eerst wel even wennen aan deze meid, af en toe was een beetje minder (vooral hoe ze iedereen beoordeelt bij hoe ze eruit zien), maar toch was ze ook een lieve meid. Ik hoop alleen dat ze misschien leert om wat meer voor zichzelf op te komen. Haar moeder was echt een doordrammer, en door al dat zat Jewel toch flink te stressen want ze wist echt niks van hoe je dingen moest maken, de verschillende stofjes, de woorden. En dan heeft ze ook nog eens dat alles nieuw nieuw is, iedereen moet al wennen, maar als je dan ook niet zoveel weet van alles is het nog meer moeilijk, en dan heb je ook een moeder die niet wil snappen hoe dingen werken. 🙁

Ravi:
Ja, Ravi was uiteindelijk een leuk karakter, maar net zoals Jewel, ik had graag gezien dat hij wat meer tegen zijn vader in ging en eens liet weten wat hij nou van dingen vond. Want het was af en toe best triest om te zien hoe Ravi bijna in elkaar stortte door alle druk. Dat niemand van de leraren, of zelfs die directrice dat niet zag vond ik echt wel slecht. Je hebt kinderen bij je, je stelt hoge eisen aan ze (en ook vaak hoge eisen door de ouders), maar je hebt niet door dat het dan slecht gaat met zo’n kind? Je ziet niet dat het minder gaat met de studies, dat hij er af en toe niet bij is, dat hij zo moe er uit ziet. Jammer, echt jammer.

Falk:
Het karakter wat ik gewoon echt niet leuk vond. Het kwam vooral hoe hij dingen deed. Hij was echt, zoals ze dat in het Engels zeggen, creepy. Natuurlijk later vindt je uit wat zijn opdracht was, maar ik vond het gewoon erg creepy om te zien hoe hij over Tasia zat te kwijlen, en zelfs haar maat zat te zoeken op een overdreven manier, en dat hij dan in zichzelf zegt dat ze geweldig zou zijn in een bruidsjurk. Gewoon nee, echt nee.
En dan wat er met Tasia gebeurd, en hoe Falk dan maar gewoon naar het volgende slachtoffer (sorry, zo zie ik het nu) gaat. Nope, gewoon nope. Ik hoop dat hij later toch wat opgroeit, want anders zie ik dit gedrag echt misgaan.

Ik weet ook nog niet wat ik van Donna Sofia moet denken, soms heeft ze echt een goed moment, maar soms vind ik haar net ietsje té van het goede.

31563576Ik vond het erg leuk om de blogs en vlogs te zien (van Jewel en Pleun), en de school klonk gewoon geweldig om naar toe te gaan. Jammer alleen dat het voor kinderen is, en dat het ook nog eens megaduur is. Maar ja, ik zou het wel weten als ik kind was en ik had een kans om naar zo’n school te gaan. Ik zou het ook wel proberen. 😛 Natuurlijk is het wel af en toe moeilijk, want je mag maar 1 weekend in de maand naar je ouders, maar met al die lessen, en andere leuke dingen, ja dat wil ik wel!

Ik vond het ook leuk dat elk boek (en dus elk semester) een thema hadden. Vooral die combinaties van dingen vond ik erg leuk, en het was ook leuk om te zien wat de school ging doen, en wat de kinderen moesten ontwerpen voor dat thema.

De tijd liep wel een beetje vreemd (zoals dat er een maand moet passeren tussen de bezoeken naar huis, maar af en toe voelde het alsof het gewoon elke week gebeurde).

De boeken waren ook erg leuk vormgegeven. Je wilde gewoon weten wat er op de volgende pagina was, welke illustraties nu weer voorbij kwamen.

Ja, ik zou deze 2 boeken zeker aanraden, en ik kan niet wachten op de volgende delen. Hopelijk komen ze snel, ik wil weten wie de volgende karakters zijn die een semester in de spotlight staan, en ik wil ook zien wat ze dit keer gaan leren!

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: