Review for De ster van het toneel

Review for De ster van het toneel

Ik zag dit boek in de boekenwinkel, en ik moest hem gewoon hebben, het zag er namelijk echt superlief en leuk uit. 31183669

Uiteindelijk bleek dat dit boek 2 (of meer was) in de Tina Talent series, wat verklaarde waarom ik het karakter herkende maar niet de cover. Is het boek te lezen zonder eerst het andere boek te lezen? Ja, maar je mist wel een aantal dingen, en natuurlijk zijn er spoilers voor het vorige boek.

Ik moet zeggen dat ik het boek echt heel leuk vond, maar voor ik begin met wat ik nog meer leuk vond, wil ik even het hele oma (overgrootoma, whatever) uit mijn systeem. Want wat was die vrouw toch vervelend zeg. Ze is dan wel dood, maar blijkbaar snapt ze nog steeds niks van hoe dingen werken. Ze zit constant te pushen, constant opmerkingen te maken over Tina en wat ze doet (en niet aardig, oh nee), ze komt op ongelegen moment langs om te vervelen, haar constante: OMG Kijk eens hoe geweldig ik was werd ook erg vervelend. Ik moet toch echt een ster van het boek aftrekken vanwege deze oma. Echt jammer hoor. Waarom kon deze oma niet gewoon eens luisteren naar de wensen van Tina? Is het nou zo moeilijk om dat te doen? Bah.

Nu voor de leuke dingen. Ik vond Tina’s familie bijvoorbeeld echt superleuk en heel gezellig. Mooi om te zien hoe divers de familie is, en hoeveel talenten er in de familie zitten. Moeder doet fotografie en is daar heel goed in, Tina’s kleine zusje is een mode-icoon (of zoiets), Tina’s grote zus is beroemd om haar gothic viool gespeel (don’t even ask).

En Tina zelf was ook heel leuk en ik vond het interessant om te zien wat Tina voor talent had, en ook hoe ze probeerde haar talent te verbeteren. Haar gedichten waren nou niet echt superspannend, meestal zat ik mijn ogen te rollen, maar misschien kan ze later wat betere dingen schrijven.

Het toneelstuk en alles er om heen was echt heel leuk, ook al moet ik zeggen dat ik Jan echt onuitstaanbaar vond. Gelukkig heeft hij een kleine rol. En zijn tweelingzus bleek toch heel anders te zijn dan dat ik dacht. Ik vond het idee van Sneeuwwitje en aliens echt grappig, hoe kom je er op!

Het uiteindelijk toneelstuk was echt briljant, en ik lag wel dubbel, natuurlijk zat ik ook te ergeren aan die oma, maar tja, ze bracht inderdaad wat komedie in de show. 🙂

Er waren ook gezellige/mooie illustraties die het boek echt opfleurden.

Zou ik dit boek aanraden? Ja, ook al waarschuw ik je hierbij voor die afschuwelijke oma (of overgroot whatever).

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: