Review for De grote pinguïnreis

Review for De grote pinguïnreis

9789026141027Een heerlijk boek over een familie van pinguïns (en hun robot en draakje) die de wereld doorreizen om hun robot en draakje weer te vinden.

Toen het begin zag met de karakter introductie was ik even bang dat we gewoon standaard plaatjes moesten vinden. Op de eerste zoekplaat gebeurde dat ook, maar gelukkig daarna moet je ze toch vinden zonder die dingen. Wat wel even wennen is, maar gelukkig doe je dat snel.

En je moet niet alleen de pinguïns vinden, oh nee, je bent ook heerlijk bezig om nog veel meer te vinden. Het boek is echt gevuld met referenties naar van alles en nog wat. Wat een feest om die dingen te ontdekken. Harry Potter en zijn vrienden op Platform 8 3/4 (ja, ik weet het is officieel 9 3/4 is maar waarschijnlijk willen ze niet te veel kopiëren), Asterix en Obelix, maar ook de Beatles, karakters van Aladdin, Dragonball (Z), Pokemon, en nog vele andere karakters van verschillende popculture passeren het revue. En wat is dat toch echt leuk, want je wilt soms wel wat anders dan dezelfde 4/5 karakters vinden.

Er zit ook verhaal aan het boek, op elke pagina heb je weer een kort stukje, en daar ben ik blij mee, het geeft soms hints naar waar de karakters zijn, en het is ook erg leuk om te lezen wat onze pinguïns nu weer doen.

De pinguïns gaan de hele wereld rond, van hun eigen huisjes tot Egypte, en dan weer naar de Noordpool.

Ja dit boek houdt je heerlijk bezig. Pinguïns, pop culture referenties, en prachtige platen die je gewoon wilt ontdekken. Je bent echt een tijdje zoet om alles te vinden, en ook te ontdekken. Ik weet zeker dat kinderen dit boek verslinden. Misschien gaan sommige referenties naar popculture over hun hoofdjes heen, maar ik weet zeker dat ze het leuk vinden als ouders ze iets vertellen over die dingen.

Dit boek is zeker een aanrader, en ik ga ook eens kijken of ik het eerste boek kan vinden.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: