Review for Olifantastisch: op reis door Afrika

Review for Olifantastisch: op reis door Afrika

9789059241749Een avontuur door Afrika, een prachtige namiddag met een nieuwe vriend.

Dit was een leuk boek, in ieder geval, het had hoger kunnen zijn als we niet zo’n vervelende MC hadden die totaal niet kan luisteren, en dan gaat ziet grienen als een verwend nest. Je moeder had het je verteld, maar ja, heb jij geluisterd? Natuurlllllliiijkk niet. Dan mag je ook niet grienen als je ma je verteld dat het pakketje voor de buren was.

Ook het einde was een beetje teleurstellend, ik was juist zo blij met hoe dingen eindigden en dan gebeurd er dat? Wat een cop-out zeg.

Maar naast deze twee dingen was het een heerlijk boek en ik heb genoten van de reis die onze MC en zijn pratende olifant maakten. Natuurlijk zag je heel goed waar het kind eigenlijk was, maar dan nog heeft de illustrator zijn best gedaan om te zorgen dat het net leek alsof we echt in Afrika waren. En dat zag er echt mooi uit. Je ziet dan stukken van meubels, maar ondertussen ook heuvels en bergen, of een savanne.

Ik moet zeggen dat ik eerst ook even bezorgd was dat dit weer zo’n prentenboek met een spoiler blurb was, maar gelukkig was dat het niet, want het feit dat het pakketje van het buurmeisje is wordt al aan het begin genoemd, en je weet ook verder niet wat er nog verder gebeurd nadat onze MC het uitvindt (want waarom zou je luisteren naar je ouders in het begin).

Zoals ik al zei, de illustrator heeft geweldig werk geleverd, prachtige, kleurrijke (in kleuren die perfect bij Afrika passen) illustraties. Ik bleef er maar naar kijken. 🙂

Zou ik dit boek aanraden? Ja, zeker wel. Zelfs met een vervelende MC, en een cop-out einde, was het een goed boek en ik heb echt genoten.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: