Review for Gevarenzone

Review for Gevarenzone

30988692Ik was in de stad van bibliotheek #4 toen ik besloot (natuurlijk) de boekenwinkel te bekijken die naast de bibliotheek stond, en toen zag ik dit boek. Het klonk behoorlijk spannend, en precies een boek wat ik leuk zou vinden. Toch hem eerst niet meegenomen, maar later toch weer de boekenwinkel ingehopst en hem toch meegenomen. 😀 Wat wel voor mooie blikken zorgde, want ik was, terwijl ik naar de kassa liep, hem aan het lezen. De cassiere moest wel lachen, en vroeg of ik hem al uit had voordat ik hem kon afrekenen.

Tja, en het boek hield me ook vast, ook al moet ik zeggen dat ik onze MC toch af en toe wat minder vond. Natuurlijk, haar leven is niet het makkelijkst geweest met een moeder die haar sloeg, en haar ook verbaal mishandeld, maar af en toe werd ik wel een beetje moe van haar constante gebitch op alles en iedereen. Later in het boek werd ze veel beter en ik vond haar minder erg, ze groeide echt enorm.
Ik vond het ook leuk dat ze gothic/alternatieve kleding droeg, dat zie je nou niet vaak in boeken, dus ik waardeer dat wel. Vooral omdat ik dat soort kleding ook erg leuk vind. Nou moet ik wel zeggen dat ik dan niet zo ben om mijn haar te verven en dikke vette lagen make-up te dragen. Maar die kleding? Zeker wel! Daarom vond ik de baan van onze MC ook erg leuk. Wat heerlijk voor haar dat ze een baan vond die ook bij haar past en waar ze ook lekker veel van weet.

Ik vond haar wel erg lucky dat ze en een baan, en ook nog een huis vindt in een keer. Ze moet wel de gelukkigste 18-jarige zijn op de wereld. Niet veel 18-jarigen zullen dat gelukje eventjes hebben.
En dan ook nog een kringloopwinkel naast je huis. Makkelijk, zo kun je goedkoop je spulletjes kopen (en met een leuke jongen praten).

Ik had wel eventjes een dingetje wat apart was. Iemand geeft haar een cd, en ze vraagt of denkt eigenlijk (alsof er niet nog honderden zaken zijn) waar mensen nog cds kopen, en of er winkels zijn. Want iedereen downloadt. Wauw, meid, wauw. Echt wauw.

En dan kent ze niet eens Meatloaf. OMG, wauw.

Haar vrienden waren erg, um, interessant. Ik vond haar beste vriendin de leukste, wat was die lief zeg. En ook begripvol. Ik kon zo zien waarom ze vrienden waren, ondanks dat ze wat verschillen hebben, pasten ze heel goed bij elkaar, ze complimenteerden elkaar.

Dit in tegenstelling tot die trien die het een goed idee vond om een Ouijabord mee te nemen, en dan ook mensen praktisch dwong mee te doen. Of die gast die het leuk vond om zijn vriend te naaien met zekere dingen die toch erg privé zijn. Wat er met die vriend (Leonard) aan de hand was, wel als het verhaal doorgaat kom je daar achter. 🙁

Er zaten stukjes tussen in italic, en als het verhaal verder gaat kom je er achter wat er gebeurd (is gebeurd) in die stukjes. Het geeft een inkijk in een punt dat heel belangrijk is voor het verhaal. In het begin vond ik ze voornamelijk spannend, maar later vond ik ze ook heel erg interessant, omdat ik een vermoeden had dat wat er gebeurde in de MC’s leven er mee te maken had en ik ze zat uit te pluizen om te zien of ik iets kon vinden als een hint.

Ik had een aantal verdachten, maar toen er een zeker ding gebeurde, en zekere dingen aan het licht kwamen wist ik wie het moest zijn. En ja, toen dat stuk kwam, het maakte me niet uit dat het laat was, moest ik toch even: I KNEW IT! schreeuwen. 😀

Tja, ik moet echt wel een beetje van de score aftrekken vanwege het einde. Ja, het einde. Het was echt RETEspannend, en dan houdt het gewoon op? Midden in een spannende scene? En dan krijgen we weer zo’n italic stukje, wat leuk is hoor, maar sorry, ik wil graag weten hoe het met onze MC is. Wie is die mysterieuze persoon die daar ook is (ik heb een aantal verdachten). Het boek voelt nu erg incompleet, en ik moet ook zeggen, gehaast. En dat is echt jammer. Het boek bouwt het allemaal zo mooi op, en gooit het dan weg op het meest spannende stukje!

Maar verder was dit boek erg goed, heel spannend, soms een beetje erg creepy, maar echt toppie, met een goede MC (zodra ze wat minder bitchy doet) en een interessant verhaal. Zeker een aanrader. Maar ja, pas op voor dat einde. Wees gewaarschuwd.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: