Review for De grote oma-talentenshow

Review for De grote oma-talentenshow

9789044826937Dit was net zo hartverwarmend en lief als ik had gehoopt toen ik dit boek zag in de bibliotheek.

Er is een Grootouderweek en er zal een talentenshow zijn (wat echt superleuk is voor zowel de grootouders als de kleinkinderen), ieder kind in de klas heeft blijkbaar een opa/oma met een geweldig talent (van dokter tot bakker en meer), maar dan komt onze MC erachter dat zijn oma misschien niet zo’n talent heeft en hij voelt zich niet blij. Ik moet wel zeggen dat onze MC al blij mag zijn dat hij zijn oma zo vaak ziet (en ik vraag me ook eigenlijk af waar zijn andere oma en beide opa’s zijn), niet iedereen heeft dat geluk. Maar ik dwaal af, ik vond het erg leuk om hem te zien denken over zijn oma, en zelfs haar vragen wat ze kan.

Blijkbaar kan oma niet veel, en ik vraag me toch wel af hoe oma het zo lang heeft overleefd. Vooral koken lijkt me toch een dingetje wat een oma kan. Maar ja. Misschien ben ik gewoon vreemd om dat te denken.

Uiteindelijk komt het allemaal goed, ja, ik zal niet veel meer zeggen (ook al verklapt de cover echt een boel), maar ik kan je zeggen dat ik aan het juichen was. Zowel voor de oma (nu weet zij ook heel goed wat haar talent is) en voor de MC.

Het einde was erg leuk om te zien, vooral de reacties van de andere kinderen was erg lief.

De illustraties waren erg leuk gedaan, ik vond de stijl erg goed bij het verhaal/boek passen. Helaas moet ik wel zeggen dat er wel een beetje meer aandacht aan kon besteed worden. Ik vond verschillende foutjes in kleding. Het ene moment heeft kind x dat aan, maar op de volgende pagina (terwijl dat in dezelfde tijd speelt) heeft ze iets anders aan. Beetje jammer.

Maar dit was zeker een leuk boek, ook al hoop ik dat de MC ook leert zijn oma te appreciëren voor wie ze is, en niet omdat ze een talent moet hebben.

Ik zou het boek ook zeker aanraden.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: