Review for Amsterdam

Review for Amsterdam

30900823Ik wist wel dat ik dit boek leuk zo vinden. Een combinatie van Georgien Overwater + Amsterdam, wat kan er fout gaan. 😀

Ik vond het wel even magisch hoeveel de familie Jansen op een dag toch zag en deed. Moet ze flink door hebben gelopen (of gewatertrappeld) want tja, als je alles wilt zien wat de familie Jansen ziet dan ben je wel eventjes bezig. Ik kan me ook wel voorstellen dat ze niet naar het Anne Frank Huis zijn gegaan. Daar ben ik zelf ook nou nooit geweest, de rijen zijn altijd te lang (zelfs op normale werkdagen). Ik wil er nog eens langs, maar ja, ik denk dat het niet gaat gebeuren tenzij de rijen opeens magisch een heel stuk minder zijn. Ik vond het wel jammer dat Madame Tussaud niet werd genoemd, dat is toch ook een ding waarvoor je naar Amsterdam moet gaan. Natuurlijk heb je daar af en toe ook de pech met lange rijen, maar toch had ik het graag gezien in het boek.

Maar al met al werden heel veel dingen genoemd, en we zagen heel veel van Amsterdam. De grachten, het museum, Artis, en veel meer. Het was heerlijk om Amsterdam in de tekenstijl van Georgien Overwater te zien. Dat is toch iets speciaals.

Ook leuk was dat je de platen echt een tijdje kon bekijken wat er gebeurde heel veel dingen. Zo was het al leuk om te zien waar de familie nu weer was, maar ook leuk om te zien wat andere mensen deden. Ik vroeg me wel af wat die papegaaien/andere exotische vogels (of zijn het groene duiven) aan het doen waren want die kwamen ook heel veel voor.

Het boek heeft ook leuke feiten over de verschillende dingen die de familie Jansen ziet. Dat vond ik toch echt leuk om te zien, want het gaf het boek nog wat extras. En zo leerde je ook nog wat terwijl je genoot van de dagtrip van de familie Jansen.

Zou ik dit boek aanraden? Oh echt wel, en ik ga het ook zeker kopen want ik wil dit boek in mijn collectie (ik heb hem nu van de bibliotheek geleend).

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: