Review for Koekjes voor de Koningin

Review for Koekjes voor de Koningin

30055370Wat een heerlijk boek was dit zeg!

Het langverwachte deel 2 is eindelijk uit! Het werd de hele tijd al uitgesteld, en ik zat maar te hopen dat hij uit zou komen. Op vrijdag (10 juni) zat ik al hoopvol te kijken, en hopen dat hij niet uit zou worden gesteld. En dat werd hij niet! Alleen betekende vrijdag wel dat het boek maar moest wachten tot maandag, want Animecon. 🙂

En nu heb ik hem gelezen en het was echt een heerlijk, leuk, gezellig, vrolijk boek. Een boek wat je naar binnen trekt en niet los laat tot je er achter komt wat er nou met Trixie en de koningin is gebeurd!

Het boek begint gewoon lekker rustig (nou rustig….) met Max in de keuken samen met Kokkie, er is hoog bezoek in aantocht (de koningin) en alles moet perfect zijn. Kokkie is in dit boek (vooral het eerste stuk) helemaal geweldig, ze is echt zo aan het heen en weer rennen om alles perfect te maken voor de koningin. En daarbij maakt ze bergen, en dan ook bergen voedsel (waarbij ik me afvraag hoe iemand dat allemaal op zou moeten eten).
Later had ik wel medelijden met Kokkie. Gelukkig had ze Gustaaf om haar een beetje op te vrolijken, of er in ieder geval voor haar te zijn. Die twee zijn zo leuk bij elkaar. <3 <3

Ik moet zeggen dat ik Stefaan een beetje vervelend vond, als hij nou gewoon een eekhoorn was, maar de expressies en dingen die hij deed maakte van hem een eekhoorn die menselijke trekjes had. Iets wat ik niet echt leuk vond.

Wat er met de koningin gebeurde, en ook het hele verhaal over de koninklijke familie was echt superleuk en ik heb er echt van genoten. Wat een namen, ik lag (net als Max trouwens) helemaal dubbel van het lachen. Hoe kom je er op!

Het mysterie, en het hele vinden van de koningin (en Trixie) was heel leuk en ik heb echt genoten. Ik wilde tegen Max roepen wat dat papiertje betekende, want immers, wij wisten het. Maar gelukkig kreeg Max hulp en tja, je moet maar zien wat er dan gebeurd.

Valentina (de kleindochter), ik mocht haar in het begin niet helemaal, maar vrij snel vond ik haar echt een supergezellig karakter en ik had er niet zo’n probleem mee dat ze een beetje verwend was. Ik vond het wel zielig voor haar dat haar ouders dat hadden gedaan zeg.
Ik vond het einde, en wat daar gebeurde heel erg leuk voor zowel Valentina, maar ook voor Max en Trixie.

Ik keek wel vreemd op toen op een gegeven moment ons werd verteld dat Trixie een mooie jurk droeg, maar dan een paar pagina’s verder stopt ze Stefaan onder haar trui??? Um, meidje, je draagt een jurk, niet een trui.

Wat nog meer? Ah ja, ik hoop dat we wat meer over Max en zijn familie uitvinden in het volgende boek. We weten we een aantal dingen, maar niet heel veel, en ik zou graag wat meer willen weten. En ik ga ook zeker dat recept uitproberen dat in dit boek staat, het klinkt heel lekker.

Natuurlijk zat dit boek weer vol met illustraties van mijn favoriete illustrator: Georgien Overwater. Haar stijl van tekenen blijft gewoon hartstikke leuk om te zien.

Dus dit deel was weer heerlijk, gezellig en vrolijk. Ik kan niet wachten tot volgend jaar (of dat jaar erop) voor het volgende deel. Ik ben nu al nieuwsgierig naar wat daarin zal gebeuren.

Ik zou dit boek zeker aanraden!

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: