Review for Ik wil op ballet

Review for Ik wil op ballet

30633741Wat was dit een lief prentenboek. Ik vond ook de poster die aan de achterkant van de cover jacket zat erg leuk.

Ik zag dit boek in de boekenwinkel en ik wist dat ik het erg leuk zou vinden. Ik hou van boeken over ballet, en wat is er nou leuker als het een prentenboek is over ballet. Over een klein meisje die net als haar grote zus op ballet wil, maar waar haar zus toch eventjes een paar kleine (wel klein, het was makkelijk opgelost, maar het waren toch wel ietsje grote dingen) dingen had die haar kleine zusje eerst moest doen. Ze is nogal een kluns, en ja, je moet kunnen balanceren als je een ballerina wilt zijn. En zo gaan we langs een reeks dingen die allemaal belangrijk zijn voor ballet.

Daarna begint het een echte balletles, en wat was dat leuk om te zien. Natuurlijk kan onze meid nog niet veel, maar ze doet haar best en dat was erg leuk om te zien.

Het einde maakte me helemaal blij, wat was dat schattig zeg! Wat leuk voor zowel de oudere zus, als onze hoofdpersoon.

De tekeningen zijn echt prachtig gedaan, en ik vond ze superleuk om naar te kijken. Het is wel erg roze op punten, maar ja, dat past nou eenmaal bij het ballet stuk. 😀

Zou ik dit boek aanraden? Zeker weten! Dit is een leuk boek voor kinderen, of ze nu houden van ballet of niet. Natuurlijk is het nog leuker als ze al van ballet houden.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: