Review for Hocus Pocus Pinguïn

Review for Hocus Pocus Pinguïn

30632035Ik heb dit boek gekregen van de schrijver/uitgever. Heel erg bedankt voor dit boek, ik heb echt genoten!

De blurb gaat maar over een deel van het boek (wat een verandering, heel veel kinderboeken spoilen praktisch het hele boek), en het was heerlijk toen ik er achter kwam dat het niet eindigde, maar daarna nog een heel stuk boek over had die vol met actie, spanning, pinguïns, en oh ja, een mooie portie karma voor verschillende karakters (Ik rolde van mijn stoel toen ik zag wat er gebeurde met die irritante pinguïn duo. Haha, yes!).

In tegenstelling tot wat ik vaak heb met boeken met dieren die praten, dat ik ze irritant vind, dat had ik niet zo erg met Achilles. Ja, zijn ego was een tikje te veel, maar verder was hij een leuk en vriendelijk karakter, en ik was juist blij dat hij praatte.
Ik vond het ook leuk dat hij zo mooi meedeed met de goocheltrucs. Alle andere dieren wilden niet met Goof samenwerken, maar Achilles vond het allemaal leuk, vooral omdat het publiek zo leuk op hem reageerde.
Achilles was ook slim, wat later echt hielp met wat er gebeurde. Hij bedacht (natuurlijk vaak samen met Goof) de mooiste plannetjes zodat dingen goed kwamen.

Goof was echt een toppie karakter. Ik vond het erg leuk dat hij een goochelaar was, en hij was erg lief tegen Achilles, en ook erg toegewijdt aan dingen waar hij om gaf. Toen dingen moeilijk werden bedacht hij van alles om Achilles te helpen.
Ik moest wel lachen hoor toen hij zo zijn best deed om de vergunning te krijgen. Tja, natuurlijk vindt de inspecteur een Hello Kitty badje met wat steentjes niet genoeg.

Ik vond de reactie van Achilles wel mooi, vooral het stukje over rap muziek. Ja, Achilles daar ben ik het nou helemaal over eens. 😀

Wat nog meer? Ah ja, de leuke illustraties van Hiky Helmantel. Ik kende deze illustrator nog niet, maar ik hoop meer van hun werk te zien.

Dit was echt een superleuk, spannend, magisch boek, en ik zou het zeker aanraden!

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: