Review for De Woestijnprinses

Review for De Woestijnprinses

13616501Heel jammer, maar niet zo goed als de andere boeken. Wat een teleurstelling.

Gegeven hoe het vorige boek eindigde had ik gehoopt dat we veel stukjes hadden met Gunnar/Kalea and natuurlijk met onze nieuwe prinses. Maar nee. Jammer genoeg komen Gunnar en Kalea pas aan het einde aan. De reünie is wel mooi, en ook heel lief, en ik was blij voor onze zussen, maar het is natuurlijk wel superjammer dat de schrijver ze pas aan het einde toevoegd.

Ik keek ook echt uit naar de prinses, alleen jammer dat we nou niet superveel van haar zien, en als we haar zien is ze nou niet echt de leukste om over te lezen (Saai, en ook al ben ik blij dat ze heel verantwoordelijk is, had ik ook wel gehoopt op een andere kant van haar.). Ik had gehoopt dat we net zoals de andere prinsessen ook nog wat romantiek hadden, maar blijkbaar was dat alleen weggelegd voor het superdomme nichtje van de prinses. Jammer, jammer. 😐

Dit keer in plaats van vervelende tweelingen hebben we een onnozele nicht die blijkbaar echt enorm dom is. Ja, sorry, ze mag dan half-betoverd zijn of zo (vooral in de latere stukken en nee dat is geen spoiler, dat is iets wat je praktisch vanaf het begin al weet), maar ik mocht dat wicht echt niet, ook niet toen ze nog gewoon was. Want waarom zou je geheimen bewaren? Bah. En waarom zou je ansich eventjes nadenken over dingen? Ook de verliefdheid/romantiek voelde vreemd. Ik had echt het gevoel dat ze 13/14 was, en niet 18. Echt apart. Maar ja, ze nam wel een groot deel van het boek in, wat echt heel jammer was. Misschien had ik het boek leuker gevonden als het niet steeds over deze bimbo ging.

Ik vond het ook apart dat Samah 2 geheimen aan haar nicht verteld. 2 belangrijke geheimen. Ze heeft ze nooit aan iemand verteld, maar opeens is haar nicht goed genoeg? Volgens mij was Samah niet betoverd, dus het is een puntje dat gewoon vreemd is. Ik kan me voorstellen van 1 geheim, maar 2 in hetzelfde boek? Na jaren van niks? Nope.

Ook het verhaal was weer veelal hetzelfde. Net zoals de karakters. Je weet gewoon dat er magisch een gast gaat opduiken > hij wordt natuurlijk (duh, want waarom niet) warm ontvangen > er gebeuren dingen > maar oh nee, het zal hem niet zijn, toch? > poep hits the fan > en dan een einde die nog tenminste wel verschild per boek.

Ik ben ook onzeker of ik dit nou een kinderboek vind of niet. Aan de ene kant, hoe het is geschreven is het een kinderboek, maar het bevat karakters die toch ver over de kinderleeftijd heen zijn, met Samah die in dit boek 20 is, en Nives en Kalea toch ook al 17-19 jaar oud zijn.

Ik hoop maar dat het boek wat na deze komt beter is, want ik zou het toch jammer vinden als het nu bergafwaarts gaat.

2.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: