Review for De Schaduwprinses

Review for De Schaduwprinses

16152484Nog steeds een goed boek, en je merkt dat we naar het einde gaan. Maar ik moet zeggen dat ik onze nieuwe prinses toch heel wat minder vond dan de andere prinsessen.

Diamante was soms lief, maar soms vond ik haar onuitstaanbaar. Ze was het stereotype van een prinses. Ik wil mijn willetje, iedereen moet mijn opinie hebben, je moet bevelen volgen, en nog wat andere dingen. Het was echt jammer. Ik vond de andere prinsessen zo heerlijk en gezellig omdat ze niet als prinsessen per se gedraagden. Ja, Samah en ook Kalea waren allebei best prinsessig, maar meer in de zin van dat ze wisten waar hun verantwoordelijkheden lagen. En niet in de manier van Diamante die echt een beetje verwend reageerde.

Ik vond het wel leuk om haar te ontmoeten, en zoals ik al zei, ze was ook best wel eens lief. Ik was ook heel blij voor haar aan het einde. Ook al moet ik zeggen dat ik romantiek graag had gezien. Nu voelde het een beetje alsof je te laat bent voor een feestje, maar toch gewoon gaat om nog wat laatste snacks te eten.

Het boek zit vol spanning, verraad, reünies, nieuwe karakters, avontuur, en ook een heerlijke twist die ik niet had zien aankomen. Ik zal natuurlijk niks verraden van wat de twist is, maar ik was heel blij dat hij was toegevoegd. Oké, ik heb nu nog meer vragen, maar ach, ik weet zeker dat die later wel antwoorden worden.

Ik was blij dat we nu alle prinsessen weer hebben, en ik zal snel het volgende boek lezen om te zien hoe dit avontuur, en deze saga, eindigt. Want ik wil dat toch graag weten. Zal de Prins zonder Naam worden verslagen? Zal het goede van het kwade winnen? (Nou ja, ik gok van wel, gegeven dat het toch een kinderboek is, ondanks de leeftijd van de prinsessen.)

Ik moet zeggen dat ik wel een beetje gefrustreerd was door Yara. Want waarom zou je niet iedereen in gevaar brengen omdat jij zo nodig dingen moest doen en het niet kon laten om eventjes niet aan alles te zitten?

Het einde was echt superleuk en ook heel lief en ik was heel blij voor iedereen. Nu moeten we alleen nog eventjes het grote kwaad verslaan, maar dat komt vast goed. 😀

Natuurlijk hebben we weer illustraties (zoals in alle boeken) en ik vind ze nog steeds prachtig om te zien. De cover was weer zo-zo. Het lijkt wel of ze voor de covers gewoon een andere illustrator hebben gepakt. Hoe de prinsessen eruit zien is vaak echt totaal anders. Jammer hoor!

Nou, ik denk dat ik het meeste wel heb verteld. Het was een best leuk boek, maar ik had toch wat meer hoop met Diamante.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: