Review for De IJsprinses

Review for De IJsprinses

11043439Een mooi, fantasierijk boek gevuld met leuke karakters.

Normaal gesproken blijf ik ver, echt heel ver, weg van alles wat Stilton op de cover heeft. Waarom hoor ik je vragen? Tja, ik heb niks tegen creativiteit, en de boeken klinken leuk, maar het feit dat sommige woorden opeens een andere font zijn, andere kleur zijn, andere grote zijn, tja, het leidt enorm af, en het ziet er ook niet eens mooi uit, alleen maar vervelend. Ik heb wel eens een boek geprobeerd van de Stilton groep, en ik kwam er niet doorheen omdat ik steeds werd afgeleid.

Toch was ik nieuwsgierig naar de Fantasia serie, en toen ik deze zag in de bibliotheek besloot ik eens te kijken, en ik zag tot mijn blijdschap dat deze serie niet dat vervelende woorden ding had. Het font is wel in een aparte kleur, maar dat is niet erg. Ik had meteen 2 boeken van de serie Heksen van Fantasia gehaald. En tja, toen kwam ik thuis, en kwam ik erachter dat je eigenlijk eerst de Prinsessen serie moet lezen, voor je het Heksen stuk mag lezen. Ik bij de andere bibliotheek de boeken gereserveerd en uiteindelijk daar en bij een andere bibliotheek de hele Prinsessen serie gehaald.

Ja, ja, ik ga nu echt beginnen aan de review voor het boek, ik vond het gewoon even leuk om wat extra informatie te geven. 🙂

Dit boek was echt prachtig, mooi, leuk, en schattig. Natuurlijk vond ik niet alle karakters even leuk. Zoals de kokkinnen, die vond ik lichtelijk vervelend en ik snapte niet hoe die twee nog samen waren, en waarom ze niet gewoon apart woonden/apart waren.

Ik had natuurlijk ook meteen door dat er iets mis was met die prins. Ik vond het knap dat niemand anders het echt door had, wel natuurlijk hadden een aantal een vermoeden, maar ze deden er nou niet superveel mee. Natuurlijk snap ik ook wel waarom ze dat deden, want ja, anders is het boek supersnel voorbij en dat is ook jammer.
En ik moet ook zeggen dat ze het goed hebben geschreven, de spanning, hoe het langzaam spannender werd, hoe er meer naar buiten kwam over de prins. Ik vond het maar een beetje frustrerend dat het zo lang duurde, voor het meeste deel vond ik het helemaal niet erg, want dat maakte het allemaal toch echter. Ik weet dat ik op een gegeven moment gewoon voor Nives aan het cheeren was want ze was zo’n geweldige personage.

Ja, Nives was echt mijn favoriete karakter in het hele boek. Ze was zo lief, leuk, mooi, en wijs. Ik moet wel zeggen, dat nu ik een ander boek in deze serie ook heb gelezen, dat ze heel anders overkwam dan Kalea. Waar Kalea ook best een wildebras was, zag je bij Kalea dat ze toch meer volwassen was, meer om haar rijk gaf in de zin van dat ze haar verantwoordelijkheden kende en ook bevelen uitvoerde. Terwijl Nives toch echt meer speels was, meer een wildebras was, en gewoon zin had om lekker te leven. Natuurlijk zorgde ze goed voor haar rijk, en natuurlijk wilde ze een keer een leuke man om te trouwen, maar ze was er toch heel anders over dan Kalea. Dat maakt me toch echt nieuwsgierig naar de andere prinsessen.
Toch hield ik echt van Nives, en ik hoop toch zeker dat dit niet het laatste is wat we zien van haar. Hopelijk komt ze nog een keer voor in de andere boeken, en ik hoop ook dat ze haar zussen weer kan zien. Want dat brak mijn hart wel een beetje zeg. Het feit dat ze blijkbaar haar zussen al jaren niet meer had gezien. Dat ze ver weg woont van haar familie. Die arme meid. Ik kan me voorstellen dat het toch echt zwaar moet zijn.

Gunnar was mijn tweede favoriete karakter. Vooral zijn geschiedenis was heel interessant, en ik moet zeggen dat ik verrukt was dat we ook stukjes verhaal zagen vanuit zijn POV. Ik vond hem dapper, lief, beschermend, en heel veel meer. En met het einde? Ik moet echt zeggen dat hij nog meer (en dat was al heel moeilijk want hij was al zo geweldig) een favoriet werd. Wat was ik blij voor hem.

Ik zal dit stukje kort houden, want ik wil natuurlijk niks spoilen, maar ik moet toch even zeggen dat het einde? En wat daar gebeurde? Wel, ik heb toch een bergje tranen gelaten, en ik moest het ook delen met mijn vriend. Want wat was dat stuk mooi zeg. Twee karakters die het beste verdienen krijgen het ook nog. krijgt weer tranen in haar ogen

Er zijn ook illustraties in het boek en die maakten het verhaal nog beter. Ik ben wel nieuwsgierig naar de illustrator, zou zij/hij ook andere dingen hebben gedaan die ik ken?

Ah ja, het boek (en daarbij de illustraties) deden me een beetje denken aan W.I.T.C.H of Winx club. Het had dezelfde sfeer en hetzelfde gevoel. Heerlijk!

Ik zou dit boek zeker aanraden!

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: