Review for De eerste keer beroemd

Review for De eerste keer beroemd

30656372Een zo-zo boek.

Het idee voor het verhaal was leuk, een oma van een vriend van onze MC wil nog haar broer zien. Tja, dat klinkt makkelijk niet? Maar helaas woont die broer in Oekraïne en dus kan ze niet eventjes heen en weer gaan. Gelukkig heeft onze hoofdpersoon Vita (of Viet) een oplossing. Een oplossing die ik heel lief en leuk vond. Wat geweldig dat ze dat over heeft voor die oma.

Het hele boek gaat over de show, over Vita die probeert iets leuks te doen met zowel haar beste vriendin, als met haar beste vriend. Helaas is haar hond gewoon onuitstaanbaar vervelend en kan ie blijkbaar niet eens de basis dingen doen. Ja, als hij er zin in heeft. Misschien moet je hem toch ietsje beter trainen meisje.

Maar ik moet zeggen dat het verhaal wel een beetje te lang door ging. Ik had na een tijdje wel zoiets als: wanneer gaat die show nou eens beginnen?

Ik moest wel even lachen om de afgekorte naam van Wietse. Wiet. Ja, dat is echt een naam die je hier in mijn landje wilt hebben als afgekorte naam. Hoi, ik ben Wiet. 😀

Het grootste probleem dat ik had met het boek was wel dat het verhaal CONSTANT werd afgebroken door quizjes, extras, en meer. En sorry, terwijl dat echt leuk kan zijn, leidde het alleen af en op een gegeven moment negeerde ik die dingen maar. Leuk idee, maar doe het aan het einde van een hoofdstuk, of aan het einde van het boek. Verzamel ze allemaal daar en voilà geen afleidend gedoe. Niet telkens stukje verhaal > een of andere weetje/feitje/quizje/whatever > verhaal > weetje/feitje/etc..

Er zijn ook illustraties en die waren best wel leuk om te zien.

Maar zou ik dit boek aanraden? Tja, een leuk idee voor een verhaal, maar het werd saai, en het boek is ook nog eens chaotisch. Ik weet het niet.

2.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: