Review for Aap & Mol in de bergen

Review for Aap & Mol in de bergen

Wat was dit een leuk boek met best leuke karakters (ook al vond ik Mol een beetje vervelend).aap-en-mol-in-de-bergen

Het boek deed me een beetje denken aan Haas en Vos, alleen dan zonder de woordgrapjes. Maar het had dezelfde sfeer, ik weet niet precies hoe ik het zou omschrijven naast dat, dat soort dingen zijn altijd een beetje moeilijk om aan te geven via woorden. Dus ik hou het bij sfeer, het gevoel van kalmheid, maar ook avontuur.
En dat is gewoon hartstikke leuk, want ik vind de Haas en Vos serie echt leuk en mooi.

In dit boek zijn de hoofdstukjes kort, echt heel kort, soms maar een paar paragrafen, soms 2 pagina’s, maar zeker niet meer. Ik vond eigenlijk wel dat het zonder dat kon doen. Aangezien het verhaal gewoon las alsof het was geschreven in een geheel. Elk stuk liep mooi over op het volgende stuk.

Ook het verhaal was erg leuk. Aap en Mol gaan op avontuur als Mol de bergen ziet en denkt dat deze hele grote molshopen zijn. Natuurlijk probeert Aap nog te vertellen dat het geen molshopen zijn, maar ja, Mol is blijkbaar het type dat gewoon wilt gaan ook al weet hij dat het misschien niet is wat hij denkt dat het is.
En zo begint het avontuur. Regen, storm, spanning, maar ook een nieuw karakter, eentje die ik hoop in de andere verhalen nog tegen te komen.

Ik vond Mol een beetje jammer. Ik vond het echt leuk dat hij van lezen hield, dat hij liever binnen dan buiten was, maar hoe hij reageerde op dingen, en hoe hij dingen deed vond ik jammer. Gelukkig heeft ie nog genoeg kanten die wel leuk zijn (zoals het hele soep gedeelte, of wat hij deed aan het einde).

Aap was echt mijn favoriete karakter, wat een leukerd is dat zeg. Avontuurlijk, gezellig, maar ook zeker een geweldige vriend. Iemand anders had Mol ook alleen kunnen laten gaan, maar Aap blijft bij Mol.
Ik vond het ook wel mooi waar hij woonde, ik vraag me af hoe het gaat als het regent. Tenzij hij natuurlijk niet regent waar hij woont, maar dat zou ik wel knap vinden. 🙂

Er zijn ook mooie illustraties die hele pagina’s vullen en waar je naar blijft kijken.

Ik ga zeker eens kijken of ik nog meer Aap & Mol boeken kan vinden want ik wil graag meer weten over deze karakters en hun wereld.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: