Review for Zo vind je goud

Review for Zo vind je goud

9789047707189Een korte review voor een kort, maar spannend prentenboek.

Een meisje en haar krokodil (nee, geen idee waarom ze een krokodil heeft die en kan praten en ook haar vriend is) gaan op zoek naar goud. Gelukkig is de krokodil erg wijs over de soorten goud en schatten die te vinden zijn te wereld. En zo begint het avontuur van dit meisje en haar krokodil. Want tja, het meisje wilt heel graag een schat vinden (logisch, wie wil dat nou niet?) en het maakt haar niet uit dat het moeilijk is.

We leren over de verschillende schatten die er zijn, over X markeert de plek van de schat, over kaarten, over heel veel. Natuurlijk wist ik al die dingen al, maar kinderen zullen het vast prachtig vinden.

Ik vond het ook heel mooi om te zien dat het meisje totaal niet bang is en er gewoon voor gaat. Ze wil die schat en doet er alles voor om hem te krijgen. Al moet ze langs gevaarlijke monsters en enge situaties. Heerlijk om een dappere meid te zien in een boek.

Het einde was dan wel weer apart, maar ook weer grappig. Ik zal natuurlijk niks verklappen, maar ik zat wel even vreemd te kijken. 😀

De tekenstijl was erg leuk, lekker speels, lekker kleurrijk. Ik vond vooral die paginagrote platen mooi, vooral toen ze onderwater op zoek gingen naar een schat!

Zeker een aanrader. Een leuk avontuur, goud, en dappere karakters.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: