Review for Tongetje in de Bijenkorf

Review for Tongetje in de Bijenkorf

9789047619192Dit was echt een leuk boekje over een hondje en de Bijenkorf.

Ik wist niet wat ik moest verwachten van dit boekje, natuurlijk was er een blurb, dus ik had wel enigszins door waar het verhaal over ging, maar ik had niet verwacht dat het boekje zo leuk zou zijn in het formaat. Het las een beetje als een prentenboek alleen dan in het klein.

Het gaat over een lief hondje genaamd Tongetje (vanwege zijn lange tong die altijd uitsteekt, wat echt niet fijn moet zijn voor die hond trouwens). Tongetje is echt een lieverdje, maar zijn baasje, heel vreemd trouwens, wil Tongetje niet vanwege de lange tong (ja echt, waarvoor mensen hun dieren dumpen, belachelijk). En daarmee begint Tongetje’s reis door Amsterdam (want ja, dat had ik makkelijk door) en ook door de Bijenkorf. Het was echt superleuk om te zien hoe lief iedereen was in de Bijenkorf tegen Tongetje. Hij was echt beroemd daar en iedereen was blij met hem.

Wat er aan het einde gebeurde? Hartstikke leuk en het gaf het boek zeker wat extra’s en maakt me ook heel blij voor Tongetje. Yay! Hij verdiende het zeker helemaal en ik hoop dat hij veel plezier heeft.

De tekeningen waren erg leuk, het is zeker een stijl die ik mooi vind.

Ik vond het ook echt leuk dat het boek in de Bijenkorf afspeelde, dat is niet iets wat je vaak ziet, grote warenhuizen in boeken (in ieder geval niet een echte, meestal krijgen ze nepnamen). En het was ook leuk dat zo’n hondje als Tongetje binnen werd gelaten in zo’n fancy warenhuis als de Bijenkorf.

Ik zou dit boek zeker aanraden aan iedereen. Het is kort, maar echt lief en leuk om te lezen met mooie illustraties.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: