Review for Superjuffie op kamp

Review for Superjuffie op kamp

29337069Dit was echt een superleuk boekje, alleen jammer van Meester Snor, die normaal al onuitstaanbaar is maar in dit boek echt nog erger is (en daarom is het ook -1 ster).

Dit is al het tweede Nederlandse boek dat ik deze weken lees dat over een schoolreisje gaat. In Kon-tiki’s is het maar een dagtripje, en in dit boek is het een 3-dagen-kamp, nog steeds is het een mooi toeval. 🙂

Ja in dit boek gaat onze Superjuffie met haar klas (en helaas Meester Snor) op een reisje naar een oertijdkamp, maar je kunt al raden, met ons Superjuffie dat dit gegarandeerd niet helemaal goed gaat. En dat gebeurd ook. Ze moet tussendoor toch beestjes redden, en ja dat is toch niet makkelijk als je op kamp bent + Meester Snor zo dichtbij is. En dan gebeuren er nog veel meer dingen die niet alleen met de dieren te maken hebben. Het was echt heerlijk om te zien hoe Superjuffie haar best deed om bij de kinderen te zijn, en ook de dieren te helpen. Je ziet nu ook nog beter hoe goed haar klas, en ook Hakim, haar helpt met dat. Zorgen dat ze veilig is, zorgen dat ze niet gezien wordt. Ik zal het jammer vinden als Superjuffie straks voor een andere klas staat, want dat zal waarschijnlijk snel gaan gebeuren, gegeven dat we nu in het voorjaar zijn. Hopelijk gaat de serie dan ook verder en krijgen we een nieuwe klas, of misschien gaat Superjuffie wel mee met haar klas naar het volgende stuk. Zou ook leuk zijn, maar ik denk dat ik toch liever een nieuwe klas wil hebben.

Het oertijdkamp was zeker leuk, ik kan me vagelijk iets herinneren dat ik met mijn school ook zoiets heb gedaan, alleen dan niet met jute zakken als kleding… en ook niet het gehuil wat deze kinderen hebben over wi-fi en telefoons.

De boer en wat met hem gebeurde? Heel leuk gedaan, het was niet belerend, het was gewoon een leuk lesje dat gegeven werd. En wat de boer zeker verdiende.

Nu, voor ik verder ga met het laatste leuke ding, even over Meester Snor. Ik moet even het uit mijn systeem gooien.
Ik mag Meester Snor al niet, maar in dit boek is dat gewoon volle haat geworden. Hoe hij dingen doet, hoe hij kinderen, en zijn personeel behandeld, het is gewoon walgelijk. Hij is constant iedereen naar beneden aan het halen, constant gemeen, constant een bullebak. Ik snap niet waarom hij, of eigenlijk hoe hij, ooit directeur is geworden.
Soms toont hij wat sympathie, maar in het algemeen is hij gewoon, en sorry, een klootzak en hij verziekt het verhaal voor mij.
Ik vond het dan ook heerlijk om dat ene zien gebeuren (en ik was het ook compleet eens met de vraag van een van kinderen toen ons Superjuffie het mensen vertelde), ook al leidde dat tot nog een grote klootzak van een Meester Snor. Want waarom zou je een excuus aanvaarden als je gewoon je personeel helemaal de grond in kan boren en de situatie lekker kan misbruiken. Wat een walgelijke man.
En dan later met wat er met Lisa gebeurde, en dat hij gewoon boeken wil wegdoen vanwege dat. Wat de hel? Ik haat hem al, en dan gaat hij boek wegdoen want het zou kinderen op vreemde gedachten brengen? URGHHHHHH.
Dus ja, -1 hele ster voor Meester Snor. Heel jammer, het boek had gewoon 5 sterren kunnen zijn, maar met zo’n etterbak, zo’n klootzak als Meester Snor kan ik het gewoon niet hoger geven dan 4 sterren.

Ik wil mijn review nog wel op een goede toon eindigen dus hierbij mijn fangirl/squeal toen ik zag wat er aan het einde gebeuren. EINDELIJK! Ik zat al te hopen dat dit zou gebeuren, en het was gewoon perfect. Het was gewoon zo lief, en ik was zo blij voor beide karakters. Echt zo geweldig. Ik kan niet wachten tot het volgende boek, hopelijk komt wat hier is gebeurd er in voor. 😀

Ook heeft dit boek weer mooie illustraties. 🙂

Ik zou dit boek zeker aanraden, maar pas op, je zult waarschijnlijk enorm gefrustreerd raken van het Meester Snor karakter.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: