Review for Stoute Jongens 1: Weer op het goede pad

Review for Stoute Jongens 1: Weer op het goede pad

9789463070300Wauw, dit was een heerlijk, creatief, grappig boek, en ik lag dubbel!

Dit gaat over meneer de Wolf, ja, ja die meneer de Wolf. Niet zomaar een wolf, maar de wolf die de geitjes at, de wolf die in Roodkapje’s verhaal zat, de wolf van de biggetjes! Echt een top-crimineel. Maar volgens hem is hij toch echt niet een stoute jongen. Hij is eigenlijk best lief (nou ja, dat vindt hij, ik weet het nog niet zo zeker, vooral omdat hij toch af en toe van die boze neigingen heeft) en dat is hij van plan in dit boek te laten zien. Samen met zijn vrienden, een slang, een haai, een piranha. Ja, je ziet het al, het is het groepje wel.

Maar toch gaat meneer de Wolf ervoor. Hij wil laten zien aan iedereen dat hij en zijn vrienden leuke, lieve, goede jongens zijn. En dus gaan ze op reis, op zoek naar problemen die zij kunnen oplossen. En ja, dat kun je al raden, maar dit gaat natuurlijk niet zo goed. Je ligt gegarandeerd compleet dubbel als je ziet wat deze 4 doen. Vooral omdat meestal het meneer de Wolf is die de leiding neemt en ook de enige is die er echt voor wilt gaan.

Het boek zit vol met heerlijke grapjes, typische dingen voor het betreffende dier (zoals de slang die alles opslikt), en ook is het formaat echt leuk gedaan. Het is een graphic novel, in ieder geval zo zou ik het noemen. Je wordt ook echt vanaf de eerste pagina naar binnengetrokken. Ik vond het ook leuk om de strafbladen van de 4 te zien, vooral wat ze nou hebben gedaan was echt geweldig.

De tekenstijl is hartstikke leuk en past echt perfect erbij.

Ik ga dit boek zeker in het Engels kopen want deze moet in mijn collectie. Ik kan ook niet wachten tot boek 2 uitkomt!

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: