Review for Schoolreis met zwaailicht

Review for Schoolreis met zwaailicht

30186468Wat was dit super leuk zeg!

Ik zag hem in de winkel en was helemaal blij, want het vorige boekje over de Kon-tiki’s was echt super leuk. Ik ben blij dat dit dus echt een serie wordt die lekker lang doorgaat (in ieder geval dat hoop ik).

Ik vind het wel jammer (nu ik het boek heb gelezen) dat de blurb weer alles verklapt. Ik snap niet waarom dat nou steeds gebeurd. Willen de uitgevers niet dat mensen het boek ontdekken? Willen ze niet nog wat surprises houden? Echt super jammer. Daar trek ik wel een half puntje van af, want ik vind dat gewoon echt een grote Nee-nee. Alleen wat er bij de speeltuin gebeurd is een verrassing, maar verder? Nee. Jammer. 😐

Natuurlijk kun je ook zeggen dat de cover het spoiled, maar ik vind het toch minder. Immers wie weet is dit wel een voorstukje, of gewoon een klein event, of gewoon een kleine teaser. Het geeft niet heel veel van het verhaal weg.

Verder op het verhaal. Heerlijk verhaal over een schoolreisje (wat perfect past bij deze tijd, ik weet nog dat we altijd rond deze tijd/de zomertijd op schoolreisje gingen) en alles wat daar misgaat. Ik moest wel lachen toen de bus dus pech had en ze er achter kwamen dat ze iets meer hadden meegenomen. 😀
En nog een paar andere stukjes waar ik gewoon even van moest lachen: de scheterige stoelen, hoe ze er grapjes mee uithaalden. Hoe een van die kinderen straks echt geen blije ouder zal hebben (gegeven wat er allemaal met haar gebeurde). Hoe een van de kinderen steeds opstond om naar de wc te gaan, niet omdat die moest, maar omdat diegene niet kon stilzitten.

Ik vond die vader van een van die kinderen dus wel tof, dat hij dat even regelde voor de school, en dat de kinderen zelfs met de sirene + geluid mochten spelen. Wat aardig van ze!

Het speeltuin gedeelte was erg leuk, ik kan me van vroeger nog herinneren hoe moeilijk het was om een ding te kiezen want alles is zo leuk in zo’n speeltuinpark.

We hebben ook nog een leuk kaartje aan het begin, van het park, en ik ben blij dat dat is toegevoegd. Ik hou ervan als boeken kaartjes toevoegen, het geeft wat leuks en extras aan het verhaal.

Natuurlijk zijn er ook illustraties en die passen, zoals ook met het andere boek, heel goed bij het boek. Ze zijn kleurrijk en ik vind het leuk hoe de karakters zijn getekend. Precies zoals ik ze ook zou zien als ik de beschrijving van het boek lees.

Dit is weer een aanrader, en ik kan zeker niet wachten tot het volgende deel uitkomt.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: