Review for Red Madelief

Review for Red Madelief

Een heerlijk boek over paarden, paarden, jongens en vriendschap.

Ik had dit boekje al een paar weken geleden gespot in de boekenwinkel, en ik kon hem eindelijk kopen gisteren. En ik ben razend blij dat ik het nu heb, en ook heb gelezen.

Het begon een beetje hobbelig, Angel was een beetje een mean girl/zeurpietje, maar ik zag ook een andere kant, en ze deed ook echt haar best om toch niet zo te zeuren.
En nu aan het einde van het boek mag ik Angel echt heel graag, ze is echt veranderd, veel liever geworden, en heeft ook geleerd dat ze niet meteen iemand moet beoordelen met hoe ze er uit zien of hoe ze zijn.

Ik vond het wel mooi dat Angel niet kan indenken dat haar moeder waarschijnlijk dondersgoed de naam van haar vader weet en nog wel meer. Maar dat ze dat gewoon nog niet wilt zeggen omdat ze misschien vindt dat Angel te jong is. Het is niet de eerste keer dat ik een boek lees over ouders die niet bij elkaar zijn, en tenzij de relatie echt in een dag + zwangerschap is overgegaan zal die moeder toch echt meer weten.
Dus ja, ik lag wel even dubbel dat Angel (die zelf zo zit te denken dat ze alles is) dit niet kan inzien. 😀

Ik vond Amy ook wel een beetje triest hoor. Je maakt afspraken met iemand, die mensen regelen dingen, en dan als het puntje bij paaltje komt dan zegt ze nee. Echt jammer. Ik weet dat zij waarschijnlijk niet heel oud zal zijn, maar toch vond ik het wel erg onverantwoordelijk en jammer.

En dat Levi gedoe? Ha, ik had al door dat hij zo’n type man zou zijn. Jammer dat het onze meiden wat langer duurde voordat ze het doorhadden. Maar ja, liefde maakt blind, in ieder geval dat zeggen ze.

En ik kon me ook voorstellen waarom die moeder zo reageerde over haar dochter en het constante bij de paarden zijn. Ik denk dat het misschien een goed idee voor beiden is om afspraken te maken, dan is iedereen (wel OK, misschien is Angel niet heel blij) tevreden en is alles duidelijk.

Eefje was ook een verrassing, doordat we haar door de ogen van Angel zien vond ik haar niet superaardig in het begin, maar ik zag ook haar veranderen. Ze kreeg ook meer diepte door haar dyslectie en een moeder die iets te graag wilt dat haar dochter huiswerk doet.

Madelief, en ook de andere paarden waar erg leuk en lief, en ik was superblij met het einde. Aww, wat lief!

Ik vond het formaat van het boek erg leuk gedaan. Als een soort dagboek (elke dag iets), maar ook een brief naar haar vader. Een vader die ze blijkbaar niet kent, maar die ze wel graag wilt leren kennen.

Er zijn ook illustraties en die waren echt leuk en gaven het boek zeker een extra boost van leukheid.

Ik zou dit boek zeker aanraden aan iedereen. Het is een heerlijk paardenboek, maar het heeft ook een berg andere elementen die dit een leuk en interessant boek maken.

Ik hoop ook dat er nog meer boeken volgen over Angel. Er zijn nog genoeg dingen die ik graag wil weten (zoals over haar vader/moeder).

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: