Review for Jippie! Een humeurig sprookje

Review for Jippie! Een humeurig sprookje

Oh wauw, dit was gewoon zo lief, zo schattig. Wat een heerlijk verhaal!9789000348367_VRK

Welkom in Jippie, een land waar niemand ooit boos is, waar niemand ongelukkig is. Nee, in Jippie is iedereen blij, gelukkig, en zul je alleen maar liedjes en gelach horen. Ja, klinkt leuk, maar bedenk dan eens dat je hier dus altijd zit, en ik weet nu al van mezelf, dat ik knettergek zou worden.
Net zoals Super, ons prinsesje in dit boek. Een meisje die geboren is als prinses van Jippie. Je zou dus denken dat ze gewoon vrolijk en blij is, altijd. Maar nee, dit meisje heeft af en toe gewoon geen zin. Ze wil niet ‘s ochtends opstaan, ze haat bepaalde voedseldingen.
Op een dag, als ze tien wordt, krijgt ze een aanzoek. Ja, de mensen in dit land zijn er vroeg bij. Maar natuurlijk wil Jipppie het niet. Wat zij wilt is gewoon harstikke logisch. Een leuke jongen, die af en toe ook gewoon boos is, of af en toe verdrietig. En niet altijd blij. Mijn God, daar moet je toch ook niet aan denken. shivers
En dan vind ze van alles uit, en gaat ze op zoek naar een leuke jongen die precies goed is voor haar. Niet te blij, maar ook niet altijd grommig.

Ik vond het wel heel mooi dat de twee landen zo hetzelfde waren, maar toch ook zo verschillend. Waar Jippie heel blij is zijn ze in Grom heel boos/verdrietig. Ze denken ook dezelfde vooroordelen bij elkaar (bijten, alleen dan op een andere plek). Ook andere dingen waren gewoon hetzelfde, maar toch anders. Het was gewoon harstikke leuk om te zien.

De queste om haar vriendje/man te vinden was echt super leuk, en ik merkte al gauw op dat ik gewoon zat te juichen voor haar als ze weer een jongen tegenkwam. Zou dit dan de leuke jongen zijn die ze zocht? Of deze?

Ik hoop voor beide landen dat er eens een oplossing komt. Meer kinderen zoals Jippie. Niet meer het een of het andere, maar gewoon ook nog wat er tussen in. Misschien kunnen de beide landen dan samen komen. Maar ik denk dat dat nog heel lang gaat duren gegeven de vooroordelen van elk land.

Ik vond Super echt een leuk prinsesje. Ik vond het heel dapper van haar dat ze er voor ging. Dat ze naar Grom toe ging om een man/vriend te vinden om te trouwen. Niet veel prinsessen zullen dit doen, maar zij wel. Yay!

Het einde was echt enorm schattig, ook al had ik graag nog een epiloog gezien (ik denk dat mensen die dit boek hebben gelezen wel weten waarom).

De illustraties zijn weer top, maar ja, het is Annet Schaap, een van mijn favoriete illustrators. Ze kan echt machtig mooi tekenen en het was gewoon mooi om haar tekeningen te zien die het verhaal helemaal tot leven brengen.

De cover is ook geweldig. Allemaal blije mensen (portretten en standbeelden) en dan een klein, boos-kijkend prinsesje. Het trekt je meteen in het verhaal/boek.

Zou ik dit boek aanraden? Oh echt wel! Een leuk boekje over prinsessen, over anders zijn, over je soulmate vinden.

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: