Review for Genoeg plek voor iedereen!

Review for Genoeg plek voor iedereen!

9789048312481Dit boek klonk echt leuker toen ik hem in de bibliotheek zag dan toen ik hem las. Ik moet ook zeggen dat ik de Engelse titel veel leuker vind dan de Nederlandse, veel creatiever in ieder geval.

Het boek gaat over een muisje die in een nieuwe huisje gaat wonen, alleen wonen daar blijkbaar, en magisch, allerlei andere dieren. Nou vroeg ik me toch wel even af hoor hoe ze ansich in het huis waren gekomen. Als je ziet dat ze amper passen, maar dat muis zijn spullen makkelijk en goed staan…. En ook die piano, hoe is die daar ooit ingekomen? Ik vond het maar raar en apart. Zoveel grote dingen, maar zo weinig ruimte. In plaats van dat ik, zoals waarschijnlijk de bedoeling was, aan het lachen was over de absurditeit, vond ik het maar gewoon vreemd en vroeg me af wie de volgende bewoner was.

Ik vond muis wel een dapper karakter. Hoe hij niet bang is voor de dieren en ze gewoon dapper verteld hem te helpen. 🙂

Het einde was wel schattig hoor, vooral die grote pop-up pagina was erg leuk gedaan. Maar tja, het blijft een vreemd boek.

De illustraties zijn echt hartstikke leuk, ik vond vooral de expressies van de dieren erg leuk. Het is ook lekker kleurrijk, wat past bij het verhaal.

Maar zou ik dit boek aanraden? Tja, moeilijk. Leuke illustraties, een dapper karakter, maar verder is het wel een beetje te absurd.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: