Review for Alles om je heen heeft een naam

Review for Alles om je heen heeft een naam

30062116Ik besloot dit boek te bekijken want de tekenstijl zag er zo lief en leuk uit!

Dit is een woordenboek, maar dan superleuk gedaan, met kleine plaatjes in verschillende categorieën van huis, tot voertuigen tot het laatste stuk waar je zelf kan testen hoeveel je er nu kent!

Alleen toen begon ik dit boek te lezen/bekijken…
En ik heb enkele dingen gevonden die ik een beetje vreemd vond (en mijn vriend ook, ja hij kijkt af en toe mee met boeken, of hij pakt ze zelf op om te zien waar ze over gaan).
In de: “Dit zijn allemaal dieren.”
(En hier lag mijn vriend dubbel van.)
-Sinds wanneer zijn een visboer of een duiker dieren? Ik weet dat mensen zoogdieren zijn hoor, maar ik ben het met mijn vriend eens, het is erg vreemd dat die twee in het dierenstuk worden geplaatst. Leuk dat ze wat met dieren doen, maar dat maakt ze geen dier. 😀
In de: “Dit zijn allemaal voertuigen.”
(En hier keek mijn vriend echt heel apart en met een wat?-blik)
-Ja, dienstregeling is nog steeds geen voertuig. Openbaar vervoer kun je dan nog wel zeggen (ook al is dat voor een kind dan ook verwarrend, want het is nog steeds niet een voertuig), maar dienstregeling? Niet echt.
In de: “Dit zou ik wel willen worden.”
-Ik snap dat de woorden die genoemd worden bij die beroepen horen, maar dan nog lag ik dubbel omdat als je die zin bovenaan leest, en het eerste woord dat je opvalt is: De schoorsteen, en je voegt dat dus bij elkaar… tja. 😀
In de: “Dit vind ik allemaal lekker.”
En dan koks en messen, en andere gereedschappen noemen…. Nee, ik vind messen en koks niet lekker hoor.
In de: “Vier seizoenen.”
-Um, waarom is een regenboog lente? Die komt altijd voor. Net zoals regen.
-Waarom is de nieuwe maan de winter? Die komt ook vaak genoeg voor. Net zoals vallende sterren (die ik trouwens vaker in de zomer zie).
-De volle maan en de zon alleen bij de zomer?
-De halve maan bij de herfst? Ja joh, laat die kinderen lekker verward zijn over de maanstanden.
En zo had ik nog een paar dingen die ik echt vreemd vond.

Dus ja wel een beetje een vreemde keuzes af en toe. Zoals ik al zei, ik kan me voorstellen waarom ze het misschien hebben gedaan, maar het lijkt me voor kinderen erg lastig. Je leert nieuwe woordjes,  denkt dus dat ze bij die categorie horen, maar dan klopt het niet, dan is het niet zo.
Wel jammer. Moeten ouders, of leraren weer het beter uitleggen.

Dus ja, voor de woordjes en de plaatjes is het leuk, maar voor de categorieën? Of voor de vage kezues van dingen in die categorieën gooien? Nee.

2 sterren omdat ik de tekenstijl van de plaatjes lief/leuk vind, en ook omdat ik de woorden die wel in de juiste categorieën (dus niet een duiker) erg leuk en nuttig vond. En zoals ze al op de achterkant zeggen, je kunt ze inderdaad gebruiken om een leuk verhaal te maken. Maar verder? Nee. Het is verwarrend, en vol vreemde keuzes.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: