Review for Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

Review for Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom

9789025762414Frankrijk, schapen, een avontuur, en meer!

Dit was een best leuk boek over Sander, die besluit om eens niet te gehoorzamen, alleen heeft dat grote gevolgen wanneer zijn ouders hem achterlaten in Frankrijk omdat hij niet meekomt als ze hem tig keer roepen. En dan begint het avontuur voor Sander, een avontuur waar hij heel veel leert. Dat vallen belangrijk is bijvoorbeeld, of dat je niet altijd ja en amen hoeft te zeggen. Dat het best heel leuk is om eens niet telkens ouders te hebben die je handje vasthouden bij elk ding.

Het avontuur, wat begon met de vrachtwagen, en eindigde in een hele kudde schapen en een spannende reis was echt heel leuk. Ik lag echt vaak dubbel als de schapen weer eens besloten niet mee te werken (wat vaak was), of wanneer Sander weer eens wat nieuws uitprobeerde (en natuurlijk was ik ook aan het juichen voor Sander).
Ook de keren dat ze Frans probeerden te praten, en dat compleet verkeerd ging, want Bert’s Frans is waardeloos, en Sander’s Frans is helemaal niks behalve nu dan een paar woordjes (die ie trouwens heel mooi gebruikte aan het einde).

Ik vond Bert echt een sympathieke gast en ook een heel leuke karakter. Je zag dat hij zich zorgen maakte, maar dat hij ondanks dat ook gewoon goed voor Sander zorgde. Bert was echt mijn favoriet en ik vond het echt super leuk om te zien hoe hij veranderde. Hoe hij iets nieuws vond om te doen.

Sander was een redelijk karakter, maar ik vond hem wel af en toe een huilebalk. Ja, hij is 8 (of zo), maar kom op zeg, jij wilde een avontuur, dan moet je niet klagen als het moeilijk is.

De stem die in Sander’s hoofd zat vond ik maar vreemd (en ook een beetje zorgwekkend). Die stem in zijn hoofd was ook niet eens zo goed voor Sander. Ja, hij werd er assertiever van, maar ook gewoon gemeen.

De ouders? Sorry, ik moet eerlijk zeggen dat ik het best een goede actie vond van de ouders. 😀 Natuurlijk is het een beetje te ver gaan, want ze hadden gewoon ergens kunnen wachten, maar ik vond wel dat het paste bij hoe die ouders waren. Ze sloegen gewoon door in het opvoeden.
Jammer dan wel dat ze logen over wat er gebeurde. Natuurlijk logisch, niemand helpt je dan meer, maar dan nog. 😐

Er zijn ook illustraties en ik moet zeggen dat ik ze heel leuk vond om te zien. Het gaf het boek wat extra kleur en plezier.

Het einde van het boek was ook leuk, maar ook verdrietig. 🙁

Zou ik dit boek aanraden? Ja, het is een beetje vreemd soms, en de stem is niet helemaal goed, maar voor de rest is dit een leuk boek om te lezen. Lekker veel avontuur, hilarische dingen, en meer.

3.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: