Review for Wie is er bang voor de boze heks?

Review for Wie is er bang voor de boze heks?

28645456Niet wat ik verwachtte, nee, het was zelfs beter. 😀

Wat ik verwachtte: een meisje wil heks worden, bedenkt een leuke heksennaam voor zichzelf, komt heksen tegen, moet een slechte daad doen om heks te worden. Klinkt simpel niet? Maar eigenlijk is er veel meer gaande dan alleen dat. Die heksen die we tegenkomen? Zijn allemaal heksen uit sprookjesverhalen zoals Sneeuwwitje, Doornroosje en anderen. Er zijn bergen referenties naar andere sprookjesverhalen, ook Hans en Grietje, en het was gewoon zo heerlijk om die op deze (moderne) manier weer te zien.

En ook om te zien wat Lentebloesem’s (sorry, dat is gewoon haar echte naam en veel leuker) rol in deze dingen te zien, en ook te zien wat ze nou probeert als slechte daad.

Lentebloesem is ook nog eens een meid die gewoon doorgaat, zelfs als dingen niet goed gaan, zij zal gewoon blijven proberen en dat is hartstikke leuk om te zien!
Ook het einde valt samen met dat stuk, natuurlijk zal ik niet zeggen wat er gebeurd, ja, dat moet je zelf maar uitvinden, maar het was zeker weten een geweldig einde, en ik was onwijs blij voor Lentebloesem.

De tekenstijl is ook harstikke leuk en lekker kleurrijk. Het was ook leuk om te zien hoe Lentebloesem veranderde (afhangend van het verhaal/wat er gebeurde).

Ik zou dit boek zeker aanraden aan iedereen, en ik ga hem zeker aan mijn collectie toevoegen, want deze die ik nu heb moet weer terug naar de bibliotheek.

5stars_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: