Review for Wat ben jij monsterlijk mooi!

Review for Wat ben jij monsterlijk mooi!

imageWat een monsterlijk leuk boek was dit.

Niet alleen mensen denken wel eens: “Ben ik mooi?”, blijkbaar doen monsters dat ook! Natuurlijk is hun idee van mooi heel anders dan wij mensen. 🙂 Schubben? Lelijke, rotte, gele tanden? Wratten? Allemaal top als je een monster bent.

Onze MC in dit boek vraagt zich af of hij nou mooi is. Want ja, zo’n spiegel zegt nou niet veel terug. Dus hop, naar zijn familie, en vrienden, en kijken wat zij nou te zeggen hebben over Monnie. En de antwoorden? Die zijn enorm lief, schattig, en mooi. Monnie krijgt zeker een grote boost over hoe hij er uit ziet.

Ik vond zijn familie, en ook die ene vriendin van hem, erg leuk, en ik vond het leuk om te zien wat ze allemaal deden. Want ze zeggen niet alleen wat, maar ze doen ook nog wat. Zoals de vader van Monnie die hem in de lucht gooit, of de oma die hem in zijn wangen knijpt (en hij dat blijkbaar niet erg vindt, wauw).

Het einde was erg lief en ik ging dan ook flink awwww. 🙂

De illustraties waren best leuk, ze passen echt bij het boek, en ze lieten ons heel duidelijk zien welk stuk van Monnie nu aan de beurt was. OK, een close-up van zijn tanden was nou ook weer niet nodig, maar ja. 😀

Zou ik dit boek aanraden? Echt wel! Het is een leuk, lief boek.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: