Review for Waterpokken

Review for Waterpokken

51eaX81wm+LWat was dit een leuk boek, en wat ben ik blij met de Nederlandse titel zeg.

Waarom? Nou, net dit boek gezocht op Goodreads (natuurlijk niet aanwezig), en toen zag ik de Engelse titel die in feite gewoon het boek spoiled. 😐 Erg jammer wanneer boeken dat doen in titels of in blurbs. Waarom? Willen jullie niet dat mensen het boek lezen?

Maar verder naar het boek. Het is een thema dat kinderen heel erg zal aanspreken, want welk kind krijgt nu niet waterpokken? Juist. En daarom zal dit boek voor kinderen heel leuk zijn. Moet je de hele dag thuis zitten, en heb je niemand om mee te spelen. Want niemand wil besmet worden, niemand wil ook ziek worden.
Onze kleine hoofdpersoon is dus op zoek naar iemand om mee te spelen. Hij gaat langs de dierentuin (want daar zijn sommige dieren gestipt (net als hij!)), en je moet het maar lezen om uit te vinden wat er gebeurd.
Ik vond het wel zielig hoor voor hem, maar gelukkig komt het toch allemaal goed voor hem. Wat was ik blij voor hem en ook voor iemand anders. En dan die laatste 2 pagina’s, ik lag dubbel. 🙂

De tekeningen zijn erg leuk getekend, en ze zijn ook lekker kleurijk.

Zeker een boek dat ik zou aanraden.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: