Review for Colafonteinen en spetterende verfbommen

Review for Colafonteinen en spetterende verfbommen

9789047707219Ik had dit boek al een paar keer gezien, maar ik twijfelde. Uiteindelijk toch maar meegenomen en wauw, wat is het leuk.

Natuurlijk kan ik niet om 1 uur ‘s nachts (toen ik het boek las) de receptjes uitproberen, maar geloof me dat ik het zeker ga doen. Ik heb niet alles in huis (maar wel het meeste), dus ik moet nog wat kopen zodat ik dingen kan doen.

De proefjes hebben allemaal verschillende moeilijkheidsgradaties. Je hebt makkelijk, minder makkelijk, en moeilijk. Ook wat het experiment doet staat er bij. Net zoals de veiligheidswaarschuwing dat je een bril moet dragen (um, dus een echte scheikunde bril? Of mag je ook voor een euro een gewone bril halen bij de drogisterij?)

Een aantal van de experimenten zullen wel een teringzooi van je huis maken of van je stoep. 😀 Niet dat kinderen dat erg vinden, maar ik weet niet zeker of de buren nou blij zijn met een colafontein of een verfbom.

Er zijn ook een paar experimenten die eetbaar zijn, ik had ook graag wat meer van die gezien. Die zijn namelijk het leukst (vind ik), lekker je eigengemaakte dingen opeten. Yay!

Ik weet niet zeker of kinderen alles leuk vinden, sommige recepten zijn best moeilijk, en voor een aantal heb je ook volwassenen nodig. Wat het misschien toch minder leuk maakt voor een kind. Want die willen vaak toch alles lekker zelf doen.

Ik vond het ook leuk dat ze ons uitlegden waarom de proef werkte, en wat het nou deed. Hartstikke interessant.

Enige jammere vind ik de ingrediënten. Zo heb ik Borax nog nooit in een winkel gezien, en als ik het internet moet geloven wordt het amper verkocht want het is zo giftig. 😐 En dat ik moet ik maar aan een kind geven? Ja, dacht het niet.

De illustraties waren echt geweldig, lekker kleurrijk (met veel kleur-explosies), en vaak zag je al wat je moest doen dankzij de plaatjes. 🙂

Ik ga zeker dit boek ook kopen, want helaas moet het over 3 weken weer terug, en ik weet niet of ik tijd heb om van alles uit te proberen. En sommige proefjes duren ook wat langer voordat je resultaat ziet.

Zeker een aanrader voor iedereen die van wetenschap houdt, of die houdt van proefjes doen.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: