Review for 1000 vergeetwoorden om te koesteren

Review for 1000 vergeetwoorden om te koesteren

image4.5 sterren. Ik zag dit boek bij de boekenwinkel (samen met tig andere boeken die ik gewoon wil hebben) en wist dat ik het zeker leuk zou vinden. Ik hou van boeken over taal.

Heel interessant boek, jammer alleen dat de adoptanten voor 90% van 1930 tot 1959 waren, en maar 2 die wat jonger waren (1977/1978). Niks 1980+ of mensen uit 1950-1976. Ik had graag wat jongere mensen gezien, of in ieder geval wat meer variatie.

Ik vond ook wel jammer hoe vaak de oudere adoptanten een beetje belerend overkwamen. Dat hoeft toch allemaal niet? Elke generatie heeft zijn veranderingen, en er is geen generatie die beter is dan de andere. Iedere generatie heeft zijn goede en slechte punten.

Het merendeel van de woorden kende ik al, vind het jammer om te zien dat ze dus blijkbaar (als ik het doel van het boek goed begreep) aan het verdwijnen zijn. Sommige hoor ik nog dagelijks, niet alleen door ouderen, maar ook door jongeren.

Gelukkig waren er dus ook wel woorden die ik nog niet kende. Weer wat leuke woorden gevonden, maar waarschijnlijk vergeet ik ze wel weer snel, dat gebeurt nou eenmaal na een tijdje. Heb ook een paar woorden aan mijn vriend verteld, voor op zijn werk. 😉

En zijn er nou echt geen Q of X woorden?

Ik vond het wel leuk dat ze verhalen van de adoptanten er bij hebben gedaan. Ook al was het, zoals ik al in het begin zei, niet echt variërend.

4.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: