Review for Welke kleur heeft een zoen?

Review for Welke kleur heeft een zoen?

9789044826210Ik zag dit boekje in de boekenhandel, en ik kon het niet laten om het te lezen. Ik wilde gewoon weten of het meisje de kleur van een zoen kon uitvinden, en zo ja, welke kleur het zou zijn.

Het boekje begint gewoon met onze meid die aan het schilderen is, alle dingen kan ze een kleurtje geven, maar dan komt ze op een zoen. Hoe teken je dat, en wat voor kleur geef je het? Door het hele boek verteld dit kleine meisje wat ze bij elke kleur denkt, positieve en negatieve gedachten. Want elke kleur heeft toch ook een associatie die niet positief is.
Ik vond het echt hartstikke leuk om het meisje te zien denken over de kleurtjes, en de dingen die zij er bij bedacht.

Het einde was enorm schattig en ik moest er wel om lachen. Het mysterie is opgelost. En het leuke vond ik ook wel dat er achterin een kleurplaat zat waar kinderen zelf een kleur kunnen geven aan een zoen. Lekker creatief!

De illustraties zijn echt leuk en ook heel mooi gedaan.

Ik zou dit boek zeker aanraden, het is leuk om voor te lezen, maar ook creatief.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: