Review for Spring, Banjer, Spring

Review for Spring, Banjer, Spring

28180331Ik ben nog steeds in een paardenboeken bui, en toen ik deze bij de bibliotheek zag wilde ik hem heel graag lezen, het leek echt een leuk boek. En dat was het ook echt wel, ook al waren er wat dingetjes die ik niet helemaal leuk vond.

Maar laat ik het eerst hebben over de leuke dingen, want er zijn er genoeg. Roos, onze hoofdpersoon is een van de leuke dingen. Een lief, aardig meisje die erg leuk met paarden om gaat. Natuurlijk is Roos niet altijd leuk, maar dat komt strakjes wel voorbij in mijn review. Ik vond het dapper van haar dat ze gewoon doorging met oefenen, ook al wilde Banjer nou niet altijd meewerken, en zat ie vaak te bokken. Ik moet ook echt pluspuntjes geven voor het feit dat ze niet bang is haar mond open te doen als haar vriendin weer iets stoms doet. En natuurlijk gaat ze af en toe wel mee in de stomme dingen van haar vriendin, maar gelukkig is ze nou ook niet bang om er wat van te zeggen.

Ik vond ook de paardenweetjes heel erg leuk. Dit boekje verteld ons ook over dressuur, over springen, over paarden, over wedstrijden, over heel heel veel. En het was echt heel interessant om alles te lezen, het meeste wist ik al (want ik lees genoeg boeken over paarden), maar een aantal dingen waren nieuw. Zo leer je weer eens wat, en nu kan ik met nog meer plezier paardenboeken lezen.

De wedstrijd was ook erg leuk, Roos heeft echt talent en ik hoop dat in de volgende boeken we meer wedstrijden zien. Hopelijk krijgt ze veel lintjes.

Ik vond de ouders van Roos, en ook haar broer en opa, erg leuke karakters en ze gaven echt een extraatje aan het verhaal. De moeder was af en toe streng, maar dat vond ik niet erg, dat kon Roos op dat moment wel gebruiken.

Nu voor de wat mindere dingen.
Maud. Wat een vervelend, irritant wicht was dat zeg. Serieus, wat is er mis met haar. Haar wil is wet, iedereen moet maar mee doen met wat mevrouwtje wilt. Ze zegt vaak ook heel erg gemene dingen (over haar vriendin, over paarden), zit telkens op te scheppen. En ja, ik weet het, haar thuissituatie is slecht, maar dat hoeft niet te betekenen dat mevrouw zich zo gedraagt. Ik had zin haar van haar paard af te gooien. Bleh.
Nee, ik mag Maud helemaal niet. Stom wicht.

Roos, ja, ze was leuk en aardig, maar haar onzekerheid was gewoon vervelend. 🙁 Ja misschien ben je een beetje dik, misschien is je paard een beetje dik, maar je hoeft niet meteen in diet-mode te schieten. Ik weet zeker dat als je echt te dik was je ouders er wel wat van hadden gezegd. Je bent nog maar 11, je bent nog in de groei. En volgens mij beweeg je genoeg om die paar koekjes instant te verbranden.

Dit boek was voornamelijk leuk, en ik ga zeker kijken of ik ook de andere boeken kan vinden, want volgens mij zijn er meer van.

4stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: