Review for Jakko en Kees op wereldreis

Review for Jakko en Kees op wereldreis

28274624Wat een teleurstelling.

Had het hoger willen raten, maar ja, als het hele boek al gewoon wordt verteld in een blurb, dan is dat gewoon heel jammer. Zo verpest je toch het hele boek. Kom op, laat nog een beetje, of eigenlijk alles gewoon over aan het boek om te vertellen. Ik vind het altijd jammer als blurbs alles vertellen. Ik zat echt te kijken of er meer pagina’s waren, maar nee, het boek eindigde waar de blurb ook mee eindigde.

Dus ja, ik wist alles. Het was wel leuk. Het idee was er, en ik vond het ook wel interessant. Maar ik tag dit boek toch als magisch. Ouders die gewoon eventjes hun kind alleen de wereld in laten gaan? Met een trap auto???? Of zelf met een lappendeken + föhns gaan vliegen? Heel vreemd. Vraag ik me toch af, waarom neem je kinderen als je zo met ze omgaat? En sorry, maar um, hoe ga je verder vliegen? En um, zo werken postduiven niet. Ook het ach, je hebt een hond gevonden, wat goed was raar. Misschien omdat ik genoeg jeugdboeken, en YA heb gelezen waar dit echt niet zo normaal is.

Dan heb ik het nog niet over hoeveel mensen/dieren in een trap-auto passen, of waarom er een vertaal-papegaai is.

Ook dacht ik dat de hond Jakko heette, en de jongen Kees. Net als mijn vriend trouwens, die eventjes vreemd keek toen ik zei dat het andersom was.

Mooie platen in het boek, dat wel. Maar te verwachten van Mark Janssen, zijn tekenstijl is eentje die ik geweldig vind. Ik heb al meerdere boeken gelezen alleen al omdat hij de tekeningen maakte.

Dus ja, 1 ster voor de art. 1 ster voor het verhaal. Maar ja, -1.5 ster voor de blurb die alles verpest, en -0.5 ster voor het feit dat ik het verhaal dus ken, en -0.5 ster voor de magische elementen die erg vreemd waren en niet echt pasten in het verhaal.

2stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: