Review for I ♥ me

Review for I ♥ me

9789024569601Liv is back! Een boek vol met hilarische situaties, jongens, vriendinnen, school, en problemen. Liv heeft haar handen vol!

Nou, het was even een gedoe want ik wist voor lange tijd niet dat dit het volgende deel was. Ik zag het liggen in de boekenwinkel toen het net uit was, maar ik herkende het niet, wist niet dat het de nieuwe Liv was. Waarom wist ik dit niet? Omdat blijkbaar is besloten om de covers helemaal om te gooien naar een nieuwe soort (of eigenlijk, het nieuwste deel). Waardoor ik, toen ik hem zag, niet dacht aan OMG een nieuwe Liv, maar meer zoiets had van, Hey, wat leuk een nieuw boek door Marlies Slegers. Natuurlijk heb ik de blurb bekeken, en ik dacht wel, hey misschien is dit nieuwe Liv, maar ik wist het niet zeker. Pas wat later, en wat zoeken, kwam ik er dus achter dat de nieuwe Liv maar in een nieuwe verpakking zit. Handig! Not. 😐

Dus ja, leuke cover, maar erg verwarrend. Vind het toch altijd jammer als series in nieuwe verpakkingen komen. 🙁

Nu voor het boek. Liv is back, en dit keer heeft ze weer een leven vol met dingen. Leuke, en niet erg leuke dingen. En natuurlijk is het Liv, dus maakt ze af en toe niet de handigste beslissingen (zoals dat feestje, goed gedaan Liv ;)). Maar ze is ook een hele goede vriendin, want (zoals mensen zullen weten van het vorige boek) haar ene beste vriendin’s moeder heeft kanker, haar andere vriendin daar liggen de ouders in de scheiding, en is het best zwaar thuis. Maar Liv is er voor ze en doet alles om er voor ze te zijn. Met lieve berichtjes, met leuke acties, echt Liv is een top vriendin. 🙂
Natuurlijk is het ook niet makkelijk voor Liv, want een vriendin hebben wiens moeder doodgaat, dat is best heftig, vooral voor een 13-jarige. Gelukkig heeft ze een lieve (nou ja, als Liv niet het huis afbreekt) moeder die er voor haar is.

Ozan, bleh. Ik kan me voorstellen waarom hij het heeft gedaan, maar ik vond het toch echt rete-jammer en ik wilde hem ook graag een tik op zijn hoofd geven.

En dan hebben we een nieuwe jongen in het visier, en my oh my, ik hoop dat het volgende boek daar weer op verder gaat, want wat is dat een leuke jongen. Hopelijk heeft Liv meer succes met hem.

Jenn was een beetje een vreemd karakter. Aan de ene kant is ze best aardig, maar aan de andere kant ook een enorm kreng. Soms zag je de ene, soms de andere kant.

Jazz. Bleh, bleh en bleh. Ze had wel een lief momentje aan het einde, maar ik mag haar gewoon niet.

Also, ik gok dat het boek dus geschreven is rond 2013 of eerder? Want um, in 2014 is er een nieuwe wet ingegaan die zegt dat jongeren onder de 18 geen alcohol kunnen kopen. En wel, tijdens dat feestje hebben Liv (13/14) en Jazz (17) toch echt een krat bier en flessen wijn gekocht. 😐 Tenzij ze lucky zijn, maar sorry, dat geloof ik toch niet.

Verder heb ik veel gelachen, maar ook gehuild, gejuicht voor Liv, en dit was echt een top boek. Volgende keer zal ik zeker hem meteen meenemen, nu weet ik dat de cover is veranderd (en nou maar hopen dat over een jaar of zo er niet weer een andere cover is).

Zeker een aanrader!

5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: