Review for Haas in de stad

Review for Haas in de stad

97890488283713.5 stars. Ik heb nog geen enkele Haas boek gelezen, maar ik zag deze op andere plekken worden promoot en ik was wel nieuwsgierig. En maar goed ook, want dit boek was best leuk om te lezen.

Haas is de eigenlijke hoofdpersoon, maar het boek focussed ook op de andere dieren, de vrienden van Haas. Dit boek begint vanuit het perspectief van Haas, maar omdat iedereen (alleen/groepjes) zelf besluiten om dingen te doen, krijgen we ook hun verhalen te zien, wat enorm leuk is. Want ieder van die dieren heeft iets wat hij/zij leuk vindt in de stad en wat diegene wil zien of doen.
De beschrijvingen van de dag, en ook het einde van de verhaaltjes was erg leuk en ik heb echt genoten er van.
Mijn favoriete verhalen zijn de supermarkt, de metro, de bibliotheek. Die waren echt super leuk. Vos en Duif vond ik echt minder, en ook vrij saai.

Ik had al vanaf het begin door wat er nou was met die prijs, immers wij mensen krijgen genoeg van dat soort dingen in onze brievenbus, digitaal of gewoon in papier, maar de dieren niet, en ik had toch wel eventjes medelijden met die arme beestjes dat ze er zo achter moesten komen.

Er waren wel wat dingen die ik vreemd vond.
Zoals het feit dat ieder dier gewoon bij zijn dierennaam wordt genoemd (wat verwarrend moet zijn als er meer dan één dier is), maar Stinkie, de Stinkdier vriend van Haas is de enige die een uitzondering vormt. Waarom alleen hij? Waarom niet de anderen?

En dan het feit dat sommige dieren kleding droegen, sommige alleen sokken of schoenen, sommige gewoon naakt liepen. Het was erg apart, ik gok dat kinderen dit natuurlijk niet opvalt, maar ik, als volwassene, vond het erg vreemd. Waarom draagt het ene dier wel wat en het andere niet? Waarom ga je naar het zwembad met een zwembroek/kleding als tig beesten gewoon naakt lopen?
En waarom heeft kip het niet warm met al die veren en heeft ze een vest nodig?

De illustraties waren echt hartstikke leuk, en genoot van de twee pagina platen die een heel stuk lieten zien van waar de karakters waren. Echt mooi! Ook vond ik het mooi dat ze lekker kleurrijk waren, de platen sprongen echt van de pagina’s af, en ik kon me zo zien in die wereld van de dieren.

Zou ik dit boek aanraden? Zeker, het is een leuk boek, met een paar eigenaardigheden, maar voor de rest een leuk verhaal en leuke prenten.

3.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: