Review for Banjer

Review for Banjer

16027261Zo, na een leuk (wel op Maud na) boek 3 (wat ik trouwens niet wist dat het boek 3 was) besloot ik maar de eerdere boeken ook maar eens te lezen. Wel, ik kan nu eerlijk zeggen dat na dit boek, ik dat dus mooi niet meer ga doen. Echt niet. Maud is gewoon afschuwelijk, maar daar zal ik zometeen een heel stuk over schrijven.

Laat ik wel zeggen dat er ook heel wat leuks zat in het boek, en dat dat ook zeker de reden was dat dit boek zijn 2.5 sterren behield. Ik vond de stukken waar alles over paarden werd uitgelegd echt hartstikke leuk en ik genot er enorm van. Een berg dingen wist ik al (want ik lees genoeg paardenboeken (volgens mij ben ik ergens een fase in mijn leven vergeten, want ik ben nu echt een paardenmeisje aan het worden)), maar er zat genoeg tussen dat ik nog niet wist, dingen over techniek of hoe je een zadel goed moest zetten en over het schoonmaken van paarden. Dingen die in de meeste boeken gewoon maar snel worden beschreven, of soms helemaal niet. Wat echt enorm jammer is, maar gelukkig laat dit boek al dit soort dingen weten, en heeft het ook nog eens leuke illustraties.

Roos is echt een leuk meisje, maar echt wat is zij onzeker zeg. Gelukkig is ze niet op haar mondje gevallen en zegt ze vaak genoeg ook weer heel wat terug tegen Maud, of haar broer, en dat vind ik wel mooi. Onzeker, maar toch pittig en ze weet ook nog eens superveel over paarden en de verzorging.

Dit boek was ook leuk omdat het ons liet zien hoe Maud en Roos elkaar hebben ontmoet, en hoe de stalling van Roos’ ouders nog groter is geworden. Hoe Banjer van een gewoon paard is gegaan naar een paard dat af en toe meedoet met oefeningen. Hartstikke leuk!

De beschrijving van de stallen en de plekken waar de meiden heen gaan zijn echt leuk geschreven, ik kon me vaak gewoon voorstellen dat ik daar ook was.

MAAARRRRR, hier komt het niet leuke stuk en dat is Maud. Ja, ik kan me voorstellen dat ze misschien een beetje meh is door haar ouders en hoe zij met hun kind omgaan, MAAR, ik vind dit geen excuus voor hoe Maud doet. Hoe ze telkens kwetsende dingen zegt, hoe ze blijkbaar alles volgens haar manier moet, want OH wee als het anders gaat, dan zijn de poppen aan het dansen. Zorg er echt voor dat Prinsesje Maud alles op haar mooie gouden bordje krijgt, want anders is het zuur.
En hoe weet een 11/12 jarige niet waar het woord pannenkoek vandaan komt? En waarom kent ze niet pannenkoeken die gebakken zijn? Vreemd hoor. Heel vreemd.
Maud’s commentaar op Roos, en op haar paard Banjer, ik vond het erg pijnlijk en lelijk, en ik snap ook niet dat Roos nog steeds vriendinnen wilt zijn met iemand als dat. Als ik Roos was? Had ik gezegd dat Maud het lekker zelf mag doen en alles in haar kont mag schuiven en dikke doei.
Helaas doet Roos dat niet. 🙁
Ik vind ook dat Maud geen paard verdiend, hoe zij omgaat met paarden, van alles van ze verwacht en dan als een kleuter reageert als het niet zo gaat. Sorry, maar waarom heb je ansich een paard?

Zal ik deze serie verder lezen? Tja, ik moet eerlijk zeggen dat ik het al geprobeerd heb, en dat ik Maud zo onuitstaanbaar vervelend vond dat ik bijna tegen het boek heb zitten schreeuwen. 🙁

2.5 ster.
-2 sterren voor Maud.
-0.5 ster voor onzekere en beetje saaie Roos.

2.5stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: